Ευρωσύμβουλοι: Συμμετοχή σε πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Αραβικό Κόλπο


Με ελληνική παρουσία θα συνεχιστεί και η δεύτερη φάση του κοινοτικού προγράμματος INCONET GCC II, ύψους 2 εκατ. ευρώ που έθεσε στη γραμμή εκκίνησης η Ε.Ε., για να ενισχύσει την τεχνολογική και ερευνητική συνεργασία των μελών της με τις χώρες του Αραβικού Κόλπου.

 

Η δράση υλοποιείται με χρηματοδότηση από το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη (FP7) και στην εναρκτήρια συνάντησή της, που πραγματοποιήθηκε στις 11-12 Φεβρουαρίου, στο Άμπου Ντάμπι, παρέστησαν εκπρόσωποι και των 20 φορέων της αναδόχου κοινοπραξίας, στην οποία μετέχει και η Ευρωσύμβουλοι Α.Ε.

 

Η βορειοελλαδική εισηγμένη έχει αναλάβει να εκτελέσει επιμέρους εργασίες της τάξεως των 120 χιλ. ευρώ επί του συνολικού ύψους του project, το οποίο αποτελεί την εξέλιξη του επιτυχημένου INCONET GCC I. Μάλιστα, κατά την πρώτη αυτή απόπειρα τεχνολογικής και ερευνητικής συνεργασίας της Ε.Ε. στην περιοχή του Κόλπου, που υλοποιήθηκε την περίοδο 2010-2012, με προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ, ρόλο συντονιστή είχε η Ευρωσύμβουλοι, λαμβάνοντας για τις υπηρεσίες της το ποσό των 400 χιλ. ευρώ.

 

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, η δραστηριοποίησή της στην περιοχή του Αραβικού Κόλπου «αποτελεί στρατηγική επιλογή για τη διοίκησή της, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την δεκαετή της παρουσία στην ευρύτερη περιοχή, όπου έχει εκτελέσει έργα συνολικού ύψους άνω των 5 εκατ. ευρώ».

 

Μελλοντικά επιδίωξη της εισηγμένης είναι να αξιοποιήσει το ενδιαφέρον των ηγεσιών των χωρών της περιοχής να επενδύσουν στην αναδιοργάνωση των οικονομιών τους στη βάση της ανάδειξης της σημασίας που έχουν παράγοντες όπως είναι η γνώση, η καινοτομία και η τεχνολογία, για την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης.

 

Με δεδομένο ότι, ήδη, στην περιοχή έχουν αρχίσει να επενδύονται σημαντικά ποσά στη δημιουργία επιχειρηματικών, τεχνολογικών και ερευνητικών συνεργασιών με την Ε. Ε., τις ΗΠΑ και την Ασία, στόχος για την Ευρωσύμβουλοι είναι να λειτουργήσει ως σύμβουλος στην επιτυχή υλοποίηση τέτοιου είδους project, εκμεταλλευόμενη την τεχνογνωσία που έχει συσσωρεύσει όλα αυτά τα χρόνια στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

 

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης