Σαράντα μέρες συμπληρώθηκαν, χωρίς τον αείμνηστο Μητροπολίτη Πηλουσίου (Πορτ Σαΐντ) κυρό Καλλίνικο


Το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Πηλουσίου κυρού Καλλινίκου ετελέσθη την Παρασκευή 24η Ιανουαρίου ε.έ. στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πόρτ Σάϊδ. Της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας καί Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Πηλουσίου, πλαισιωμένος από τον Ιερό Κλήρο της Μητροπόλεως.

 

Παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Κάϊρο, κ.Ι. Χατζαντωνάκης, ο Προξενικός Λιμενάρχης στο Πόρτ Σάϊδ, κ.Δημήτριος Κυριακουλόπουλος , Κληρικοί εκπρόσωποι της Κοπτικής Εκκλησίας και πιστοί από όλη την Μητροπολιτική περιφέρεια Πηλουσίου.

 

Προ της απολύσεως του ιερού Μνημοσύνου ο Σεβ. Τοποτηρητής κ.Γαβριήλ ανεφέρθη δι΄ ολίγων στο πρόσωπο του μεταστάντος Ιεράρχου, τονίσας την επί δεκαετίες αφοσίωσή του στον Αλεξανδρινό Θρόνο, καθώς και γιά τον σεβασμό και την αγάπη που ο αείμνηστος Ιεράρχης απολάμβανε από τους πιστούς, ενώ μετέφερε και τις συλλυπητήριες ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου προς το πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Πηλουσίου.

 

pilousiou mnimosyno 40

 

Πηγή: Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης