Στα χέρια Τράπεζας από το Λίβανο περνά μεγάλο μέρος της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου


 

 

 

Στο 17,6% μειώνεται η συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε. στη Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου μετά από συμφωνία που υπογράφηκε με την Holding Μ Sehnaoui SAL για διάθεση των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου και ταυτόχρονη αύξηση του κεφαλαίου της κατά 40 εκ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας.

 

 

 

«Η αύξηση θα καλυφθεί πλήρως από τον Επενδυτή και μια ομάδα επενδυτών που θα εξευρεθούν από την HMS και θα έχει ως αποτέλεσμα η συμμετοχή της Πειραιώς στην ΤΠΚ να μειωθεί σε 17,6%», αναφέρεται.

 

 

 

Σημειώνεται ότι η συναλλαγή «υπόκειται σε συνήθεις όρους συμπεριλαμβανομένων των εποπτικών και άλλων εγκρίσεων από τις αντίστοιχες Αρχές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Κύπρου και της Ελλάδας».

 

 

 

«Ως αποτέλεσμα της συναλλαγής, τα εποπτικά κεφάλαια της Τράπεζας αναμένεται να ξεπεράσουν το 15% το οποίο θα επιτρέψει στην Τράπεζα να αξιοποιήσει τα οφέλη από την ανάκαμψη της εγχώριας οικονομίας και του τραπεζικού τομέα, καθώς επίσης και να αυξήσει περαιτέρω τα μεγέθη και τις δραστηριότητες της στην Κύπρο», προστίθεται.

 

 

 

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη ότι «ο Maurice Sehnaoui, γνωστός Λιβάνιος τραπεζίτης με δραστηριότητα στο Λίβανο, την Ιορδανία και την Κύπρο, έχει διοικήσει με επιτυχία πολλές τράπεζες για περισσότερα από 30 χρόνια ως Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και μέτοχος, όπως η BLC Bank και η Societe Generale de Banque au Liban στο Λίβανο».

 

 

 

O κ. Sehnaoui, σε δήλωσή του αναφέρει ότι «αυτή η σημαντική επένδυση στην Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) είναι αποτέλεσμα της μακροπρόθεσμης δραστηριοποίησης μας και δέσμευσης μας προς την Κύπρο, καθώς και την εμπιστοσύνη μας στην οικονομία της και την ικανότητα να ανακάμψει από την κρίση».

 

 

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ Κωνσταντίνος Λοϊζίδης αναφέρει ότι «η σημερινή εξέλιξη απορρέει από τις υποχρεώσεις του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς αναφορικά με το σχέδιο αναδιάρθρωσης που συμφωνήθηκε με τις Ευρωπαϊκές Αρχές».

 

 

 

«Έχουμε εκπλαγεί ευχάριστα από το υψηλό ενδιαφέρον για την Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) από διεθνείς και τοπικούς επενδυτές, το οποίο αποτελεί σαφή ψήφο εμπιστοσύνης στην ανθεκτικότητα της κυπριακής οικονομίας και τις προοπτικές του τραπεζικού τομέα της χώρας», προσθέτει.

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΟ ΝΕΟ ΦΩΣ ΚΑΪΡΟΥ

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος

O ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ
22°
clear sky
humidity: 68%
wind: 2m/s ENE
H 24 • L 20
33°
Mon
34°
Tue
32°
Wed
Widget

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τις αιγυπτιώτικες επιχειρήσεις όπου γης