Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου το απόγευμα, η χορευτική παράσταση του Κρητικού Συγκροτήματος «Αετογιάννης», στην Όπερα του Καΐρου


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν οι Αιγυπτιακές Πολιτιστικές Αρχές και φυσικά και η ελληνική παροικία στο Κάιρο, μία ελληνική εκδήλωση – πολλά υποσχόμενη για το κοινό – από το κορυφαίο παραδοσιακό συγκρότημα της Κρήτης «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ». Τίτλος της εκδήλωσης είναι «Η ΕΛΛΑΔΑ τραγουδάει και χορεύει ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ – Η Ελλάδα σμίγει με την Αίγυπτο, η Ευρώπη συναντά την Αφρική!»

Την εκδήλωση μπορούν  να απολαύσουν όσοι επιθυμούν την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, στις 19.30’ στο θέατρο El Ηanager (που βρίσκεται στον αύλιο χώρο της Όπερας Καΐρου, δίπλα στο παρκινγκ).

Η διοργάνωση ανήκει στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κάιρο, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου, το Αιγυπτιακό Ταμείο Πολιτιστικής Ανάπτυξης και τη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτου, οι οποίοι, από κοινού,  παρουσιάζουν μία εντυπωσιακή συναυλία και παράσταση Χορού, με μουσικές που ταξιδεύουν από την Μακεδονία και την Κρήτη στο Αιγαίο και την Μικρά Ασία, διασχίζοντας την Μεσόγειο που ενώνει την Ευρώπη με την Αφρική.

Και μάλιστα να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα τραγούδια με στίχους ελληνικούς, αραβικούς ή άλλους για τη συναδέλφωση των λαών καθώς και οι περίφημοι Ελληνικοί χοροί, θα παρουσιαστούν με αφορμή την Προεδρία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που η χώρα μας ασκεί το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Χορευτική Ομάδα λοιπόν και Ορχήστρα του Ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ», στην Όπερα του Καΐρου και να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στην εκδήλωση, που είναι σίγουρη. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης