Έντονο ενδιαφέρον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για επενδύσεις στην Ελλάδα – Συνάντηση Ν. Μηταράκη με τον ομόλογό του απο τα ΗΑΕ


Νέα σημαντική σελίδα επιχειρηματικής συνεργασίας ανοίγεται μεταξύ της Ελλάδας και του αραβικού κόσμου.

Έτσι, όπως γράφει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημαντική εισροή κεφαλαίων για επενδύσεις στην Ελλάδα προσδοκά η κυβέρνηση μετά τη σημερινή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελληνικής και Εμιρατινής αντιπροσωπείας επί του κειμένου της Συμφωνίας για την Αμοιβαία Προώθηση και Προστασία Επενδύσεων.

Το μονογραφηθέν κείμενο λαμβάνει υπόψη σημεία ελληνικού ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την συμμόρφωση με το ενωσιακό κεκτημένο, και επιτυγχάνει τους στόχους που είχαν τεθεί από ελληνικής πλευράς, ανοίγοντας τον δρόμο για εκατέρωθεν επενδύσεις. Επισημαίνεται ότι για την υπογραφή της συγκεκριμένης Συμφωνίας και τη θέση της σε ισχύ, προβλέπεται αρχικά η έγκριση του κειμένου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εν συνεχεία η κύρωσή του από τη Βουλή.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, ο οποίος μάλιστα έλκει την καταγωγή του από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, δήλωσε σχετικά: «Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, εκφράζω την ικανοποίηση και τις θερμές ευχαριστίες μου προς την κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Η συμφωνία για την αμοιβαία προώθηση και προστασία των επενδύσεων -που θα προωθηθεί άμεσα προς έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- θα συμβάλει στην οικοδόμηση μιας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΑΕ και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει μεγάλα περιθώρια για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων.

Η Ελλάδα δεν είναι απλά ένα μέλος της Ευρωζώνης. Έχει διαχρονικά άριστες σχέσεις με τον αραβικό κόσμο και κατέχει μια στρατηγική θέση στην περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης. Καθώς η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται και βγαίνει από την ύφεση δημιουργούνται σοβαρές επενδυτικές ευκαιρίες. Αυτές τις ευκαιρίες θέλουμε να αναδείξουμε και να τις χρησιμοποιήσουμε επ’ ωφελεία και των δύο χωρών».

Από την πλευρά των ΗΑΕ o Υφυπουργός Οικονομικών, Younis Haji Al Khoori, δήλωσε ότι «αυτή η Συμφωνία, μαζί με τις άλλες Συμφωνίες που υπεγράφησαν πρόσφατα, θα ενισχύσει περαιτέρω τη ροή κεφαλαίου μεταξύ των δύο χωρών και θα παρέχει επίσης μεγαλύτερη σιγουριά για τους επενδυτές όσον αφορά στο νομικό πλαίσιο στο οποίο μπορούν να απευθυνθούν οι επιχειρηματίες σε περιπτώσεις όπως η επίλυση διαφορών». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «η Συμφωνία αυτή χρειάζεται να υπογραφεί και να επικυρωθεί το συντομότερο δυνατόν».

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης