Αιγυπτιώτικο «χρώμα» στην λαμπρή εκδήλωση για την Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έγινε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας


ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Βουκουρέστι, Ρουμανία

 

«Αιγυπτιώτικο χρώμα» είχε σίγουρα η λαμπρή εκδήλωση της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρουμανία με αφορμή την ανάληψη εκ μέρους της Ελλάδας, της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2014.

 

Αιγυπτιώτικο χρώμα, και δη καϊρινό, διότι δύο άνθρωποι που συνδέονται στενά με τον Ελληνισμό της πρωτεύουσας της Νειλοχώρας, έπαιξαν τον πιο σημαντικό ρόλο:

 

Από την μία πλευρά, ο σημερινός Πρέσβης της Ελλάδας στην Ρουμανία κ. Γρηγόρης Βασιλοκωνσταντάκης, που ο Ελληνισμός του Καΐρου, τον θυμάται ως έναν από τους πιο πετυχημένους και αγαπητούς Προξένους μας στο Κάιρο, και μάλιστα πολύ πρόσφατα.

 

Από την άλλη πλευρά, η καθαρά αιγυπτιώτικη πρωτοβουλία, με την Αιγυπτιώτισσα επιχειρηματία κα Αικατερίνη Σοφιανού, που στο Βουκουρέστι όπου δραστηριοποιείται τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια στον τομέα μηχανημάτων υγείας και Κέντρων Αιμοκάθαρσης, δεν σταματά να προσφέρει για τον Απόδημο Ελληνισμό.

 

Η Καϊρινή επιχειρηματίας κας Σοφιανού, η κόρη του αείμνηστου Μπελεφάντη από το Μπαμπελού της αιγυπτιακής πρωτεύσας, παρότι έφυγε από την Χώρα του Νείλου πριν από 51 χρόνια, δεν ξέχασε ποτέ τη σημασία της προσφοράς για την πατρίδα, όπως ακριβώς έκαναν οι μεγάλοι Αιγυπτιώτες εδώ και 150 χρόνια.

 

Έτσι, είναι εκείνη που άτυπα πρωτοστάτησε και στην διοργάνωση της μεγάλης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο περίφημο θέατρο «ΑΤΕΝΕΟΥΜ» του Βουκουρεστίου, που κατασκευάστηκε και με χρήματα ομογενών Ελλήνων τους περασμένους αιώνες.

 

20140226_185302

 

Εκεί, στον περίφημο αυτό χώρο, τον ναό της τέχνης στο Βουκουρέστι, η κα Σοφιανού έφερε κοντά την αμέριστη οικονομική στήριξη πολλών ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ρουμανία, για την μεγάλη αυτή βραδιά, όπου η εταιρεία της SofMedica, αλλά και πολλές άλλες ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταιστην Ρουμανία, συνέβαλαν στο να καταφέρει επάξια η Ελλάδα να εορτάσει την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να προσκαλέσει τον μεγάλο φιλέλληνα κόσμο της ρουμανικής πρωτεύουσας  να τιμήσουν από κοινού τις ευρωπαϊκές αξίες, το βράδυ της Πέμπτης 26 Φεβρουαρίου.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, πολλοί Υπουργοί της Ρουμανικής κυβέρνησης, μέλη του διπλωματικού και πνευματικού κόσμου, επιχειρηματίες και πολλοί Έλληνες ομογενείς.

 

20140226_185510

 

Καλοσωρίζοντας τους προσκεκλημένους που κατέκλυσαν το καταπληκτικό ΑΤΕΝΕΟΥΜ του Βουκουρεστίου, ο Έλληνας Πρέσβης κ. Γρηγόρης Βασιλοκωνσταντάκης χαρακτήρισε την μεγάλη αυτή εκδήλωση ως ένα πολιτιστικό γεγονός, που υπογραμμίζει και αντικατοπτρίζει την συνεισφορά της χώρας μας στον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τις τέχνες, αναδεικνύοντας παράληλλα και τις τεσσάρων (4) αιώνων στενές σχέσεις Ελλάδας – Ρουμανίας. Και προσέθεσε χαρακτηριστικά ότι «η εκδήλωση αυτή δεν θα μπορούσε να είχε γίνει πραγματικότητα χωρίς την δυνατή οικονομική υποστήριξη των χορηγών, όλων εκείνων των ελληνικών επιχειρήσεων που προοδεύουν στην Ρουμανία σε ένα ασφαλές και ελπιδοφόρο περιβάλλον».  

 

20140226_195607

 

Πάντως, η μεγάλη αποκάλυψη της βραδιάς ήταν η υψίφωνος Αναστασία Ζανή, μία ελληνική φωνή που μεταφέρει τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από τη μουσική σε όλον τον κόσμο, αυτήν την φορά συνοδευόμενη από τον γνωστό πιανίστα Γιώργο Παπαχριστούδη. Δύο νέοι άνθρωποι, που αποτελούν από τις μεγαλύτερες ελπίδες στην ελληνική μουσική.

 

20140226_201312

 

Η μεγάλη εκδήλωση για την Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ρουμανία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρουμανίας, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνεισφορά και οικονομική στήριξη πολλών ελληνικών και ρουμανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Βουκουρέστι, μεταξύ των οποίων, οι: SOFMEDICA, TOMINI TRADING, VALVIS Holding, FATROM feed additives, Piraeus Bank, ALPHA BANK, Bancpost, Banca Romaneasca, Melenia Art Gallery, Black Sea, Focus και το Ελληνορουμανικό Επιμελητήριο στο Βουκουρέστι.

 

20140226_200129

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης