Επείγουσα ανακοίνωση της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου προς τα νέα μέλη της για συμπλήρωση των εγγράφων των φακέλων τους μέχρι τις 30 Μαρτίου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΪΡΟΥ

 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Παρακαλούνται τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, που εγγράφηκαν εντός του έτους 2013 σύμφωνα με τους νέους όρους του καταστατικού, όπως επικοινωνήσουν με τα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου, από τις 9:00 π.μ. έως και τις 2:00 μ.μ. για την συμπλήρωση των σχετικών φακέλων τους στην Γραμματεία της Κοινότητας, καθώς, κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκαν μερικές ελλείψεις στους φακέλους, που χρήζουν άμεσης τακτοποίησης.

 

Τα μέλη θα ειδοποιηθούν με ιδιόχειρη επιστολή από τους διανομείς της ΕΚΚ, αλλά και με συστημένη επιστολή στην διεύθυνση που δήλωσαν στην αίτησή τους.

Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται για όσους πιθανόν δεν βρίσκονται στην συγκεκριμένη διεύθυνση ή δεν ήταν εφικτή η παραλαβή της επιστολής από τους ίδιους.

 

Γενικώς, το κάθε μέλος θα πρέπει να έχει καταθέσει :

• Αντίγραφο του Ελληνικού Διαβατηρίου ή αντίγραφο του Δημοτολογίου του.

• Πιστοποιητικό Γενικού Προξενείου Καΐρου (Ελληνικού ή Κυπριακού) πιστοποιώντας την μόνιμη κατοικία σας στην Αίγυπτο  ή Αιγυπτιακού ΥΠΕΣ (Μογκάμμα) αφίξεων και αναχωρήσεων στα αραβικά για την τελευταία διετία.

• Πιστοποιητικό σπουδών σε Ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα ή Ελληνομάθειας.

 

Δεδομένου ότι σύμφωνα με τα άρθρα 14 και 17 του καταστατικού της ΕΚΚ, για την διατήρηση της ιδιότητας του τακτικού μέλους, ο φάκελος θα πρέπει να είναι συμπληρωμένος. Παρακαλούμε λοιπόν όπως τα μέλη προβούν το ταχύτερο δυνατό στην συμπλήρωση των φακέλων τους, αποστέλλοντας τα όποια δικαιολογητικά δεν υπάρχουν ή δικαιολογώντας γραπτώς την αδυναμία εξεύρεσης κάποιου από αυτά το συντομότερο.

 

Παρακαλούμε όπως θεωρήσετε το θέμα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, η Διαχειριστική Επιτροπή της ΕΚΚ ωφείλει να θέσει σε εκκρεμότητα την τακτική τους συμμετοχή, μετατρέποντάς τα σε αρωγά μέλη, μέχρι της συμπλήρωσης των στοιχείων τους.

 

Η τελευταία ημερομηνία για την κατάθεση των σχετικών εγγράφων είναι η Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 έως τις 11:30 π.μ. στα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, 15 οδός Εμάντ Ελ Ντιν.

 

Προς ενημέρωση των μελών της ΕΚΚ, το πιστοποιητικό αφίξεων και αναχωρήσεων στα αραβικά για την τελευταία διετία εκδίδεται από το Αιγυπτιακό ΥΠΕΣ ( Μογκάμμα) στο ισόγειο από την είσοδο δεξιά. Για τους κατέχοντες και την Αιγυπτιακή υπηκοότητα, χρειάζεται φωτοτυπία της Αιγυπτιακής ταυτότητας και φυσικά η ταυτότητα, μία αίτηση και 13,5 Λ. Αιγ., το δε πιστοποιητικό εκδίδεται σε τρεις (3) ημέρες. Για τα μέλη με μόνο Ελληνική ή Κυπριακή υπηκοότητα, χρειάζεται το  διαβατήριο με μια πλήρη φωτοτυπία του, μία αίτηση και 20 Λ. Αιγ., το δε πιστοποιητικό εκδίδεται σε δεκαπέντε (15) ημέρες. Στην αίτηση θα πρέπει να αναφέρεται ότι το πιστοποιητικό ζητείται για το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων (Shoukoun).

 

Ο Γ. Γραμματέας                                                                                              Ο Πρόεδρος

Α. Ιορδανίδης                                                                                                 Χ.Θ.Καβαλής      

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης