Το όνομα της Στέλλας Κυριάζη, θα πάρει στο Κάιρο το πρώτο Προσκοπικό Μουσείο σε όλη την ελληνική ομογένεια


Έναν ολόκληρο αιώνα προσκοπικής ζωής στο Κάιρο, αντιπροσωπεύει το νέο – και μοναδικό σε όλον τον κόσμο της ομογένειας – Προσκοπικό Μουσείο «Στέλλας Κυριάζη», που θα εγκαινιαστεί με κάθε μεγαλοπρέπεια – όπως αρμόζει στον παγκόσμιο θεσμό – από τον ίδιο τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, την ερχόμενη Παρασκευή 21 Μαρτίου το απόγευμα στις 7 μ.μ., αμέσως μετά την ακολουθία των Γ΄ χαιρετισμών προς την Θεοτόκο στον Κοινοτικό Ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, παρουσία του Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Χριστόδουλου Λάζαρη, του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή, του Αντιπροέδρου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Ξενοφώντα Σπιταδάκη και του Αιγυπτίου Εφόρου Προσκόπων κ. Αμπντ Ελ Μούλα.

 

Το νέο Μουσείο αποτελεί κόσμημα για όλον τον καϊρινό Ελληνισμό. Ανάμεσα στα εκθέματά του, συγκαταλέγονται σημαντικά στοιχεία της παροικίας μας όπου τα παλαιότερα χρόνια είχε πολύ έντονη την παρουσία του Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, συνεχίζοντας μέχρι τις μέρες μας με ένα σημαντικό έργο, ξεκινώντας με αισιοδοξία τον δεύτερο αιώνα ζωής του. Είναι ένας χώρος που τιμά τον Καϊρινό Ελληνισμό που τιμά όλους τους Αιγυπτιώτες. Στα εγκαίνια της ερχόμενης Παρασκευής, του Προσκοπικού Μουσείου «Στέλλας Κυριάζη», που είναι αφιερωμένο στην Μεγάλη Ευεργέτιδα της παροικίας μας, είναι όλη η παροικία καλεσμένη.         

 

Πηγή: ΝΕΟ ΦΩΣ Καΐρου

2 responses to “Το όνομα της Στέλλας Κυριάζη, θα πάρει στο Κάιρο το πρώτο Προσκοπικό Μουσείο σε όλη την ελληνική ομογένεια”

  1. Κωνσταντίνος Σάββας says:

    Θερμά συγχαρητήρια απευθύνω σέ όλους όσους συνέβαλαν στήν πραγματοποίηση αυτού τού Ιστοροκού Ελληνικόυ Προσκοπικού μουσείου στό Κάιρο.
    Μέ αδελφικούς Προσκοπικούς χαιρετισμούς ,
    Κωνσταντίνος Σάββας
    Τέως Τοπικός Εφορος Σούμπρας.
    Βέρνη, 18 Μαρτίου 2014

  2. Τιμή και δόξα για τον Ελληνικό Προσκοπισμό και δη Των Αιγυπτιοτών ανά την Υδρόγειο .
    Βέβαια ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από το βάθος της Καρδιάς και της Ψυχής μου στην αξιοπρεπή και Αξιόλογη Κυρία Στέλλα Κυριαζή , θα την δοξάζουν στους Αιώνες των Αιώνων , όλοι Πρόσκοποι της Ομογένειας και θα ζηλεύουν όλοι οι Πρόσκοποι των άλλων Ηπείρων.
    Σας ζητώ ταπεινά Ευχαριστώ .
    Γεώργιος Αργυρού .
    Πρώην Αεροπρόσκοπος , της 5ης Ομάδος αεροπροσκόπων Του Σότερ της αγαπημένης και αλησμόνητης Δεύτερης Πατρίδος μας την ΑΛΕΞΆΝΔΡΕΙΑ .

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης