Χρήστος Καβαλής: «Η τακτική των καταγγελιών εις βάρος της ΚΕ θυμίζει παλιές κακές εποχές και συνήθειες και δεν θα περάσει έτσι…»


Την πλήρη αντίθεσή του σε τακτικές «καταγγελιών» εναντίον της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, που θυμίζουν «παλιές, κακές εποχές και συνήθειες» εκφράζει με βαρυσήμαντο άρθρο του στο «ΝΕΟ ΦΩΣ» ο Πρόεδρος της ΕΚΚ κ. Χρήστος Καβαλής, το οποίο δημοσιεύτηκε στο φύλλο της 24ης Μαρτίου.

 

Στο άρθρο αυτό, ο κ. Καβαλής προαναγγέλλει ότι «αυτή τη φορά, αυτό δεν θα περάσει έτσι…» Ενώ συμπληρώνει ότι: «Η  παροικία θυμάται με σκεπτικισμό ακόμη τα ονόματα μερικών παροίκων που είχαν καταγγείλει τις τότε Διαχειρίσεις!»

 

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου εκφράζει την απορία του, «γιατί άραγε τώρα» να έχει δημιουργηθεί τόσο μεγάλος θόρυβος για (4) θέσεις στην Κοινοτική Επιτροπή, όταν πρόκειται ουσιαστικά για μία διετή θητεία, όταν αντίστοιχα δεν είχε υπάρξει ένταση, ούτε στις προπέρσινες εκλογές της ΕΚΚ όπου εκρίνετο 4ετής θητεία ή ακόμη περισσότερο πριν από 4 χρόνια όπου οι εκλογές είχαν προοπτική 6ετίας…

 

Και ο κ. Καβαλής αναρωτιέται:   

«Μήπως διακυβεύεται κάτι που δεν γνωρίζουν οι απλοί ψηφοφόροι; Μακάρι να είχε το θάρρος να το εκφράσει κάποιος, τουλάχιστον θα καταλαβαίναμε τους λόγους… Ας ελπίζουμε πως έστω και αργά θα φανεί.»

 

Ολόκληρο το άρθρο του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή έχει ως εξής:

 

 

 

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΪΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΒΑΛΗ ΣΤΟ «ΝΕΟ ΦΩΣ» ΚΑΪΡΟΥ, ΜΕ ΤΙΤΛΟ:

 

«Να μπουν οι άριστοι και όχι οι μέτριοι…»

 

 

 

Η πολυαναμενόμενη Κυριακή των εκλογών της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου λοιπόν πλησιάζει… Πλησιάζει βέβαια μέσα σε ένα κλίμα, αδικαιολόγητα κατά την γνώμη μου ηλεκτρισμένο, καθώς πέρασαν δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, που ανέδειξαν  Κοινοτικούς Επιτρόπους για μεγαλύτερη διάρκεια θητείας – μέχρι 6 έτη για τις εκλογές του 2010, μέχρι 4 έτη για τις εκλογές του 2012, και τώρα μόνο για δύο έτη (!) χωρίς καμία ένταση αν συγκριθούν με τις φετινές !!

 

Αλήθεια, άξιζε τον κόπο μία τόσο έντονη προεκλογική περίοδος για τέσσερις (4) θέσεις στην Κοινοτική Επιτροπή (ΚΕ) που θα διαρκέσουν μόλις δύο (2) χρόνια, και μετά ξανά εκλογές για όλη την ομάδα των έντεκα (11) Κοινοτικών Επιτρόπων; Νομίζω πως όχι! Αλλά, τί να γίνει, πολλές φορές εμείς οι Έλληνες πέφτουμε στα μικρά και έχουμε τελείως άλλη συμπεριφορά στα μεγάλα. Και, όντως, κτυπήθηκαν πρόσωπα, που καμία σχέση δεν έχουν με τις εκλογές, γιατί στηρίζουν κάποιες επιλογές ή είναι αντίθετες σε άλλες. Το αποκορύφωμα, όμως, υπήρξε η τακτική των καταγγελιών εις βάρους της ΚΕ που θυμίζει παλιές κακές εποχές και συνήθειες. Η  παροικία θυμάται με σκεπτικισμό ακόμη τα ονόματα μερικών παροίκων που είχαν καταγγείλει τις τότε Διαχειρίσεις! Αλλά, αυτή την φορά, αυτό δεν θα περάσει έτσι…

 

Προς τί λοιπόν τόση φασαρία; Για τέσσερις (4) καρέκλες μιας διετίας; Μήπως διακυβεύεται κάτι που δεν γνωρίζουν οι απλοί ψηφοφόροι; Μακάρι να είχε το θάρρος να το εκφράσει κάποιος, τουλάχιστον θα καταλαβαίναμε τους λόγους… Ας ελπίζουμε πως έστω και αργά θα φανεί.

Και τώρα στην ουσία! Εκλογές είναι! Όλοι μας έχουμε τις συμπάθειές μας και τις προτιμήσεις μας, και είναι φυσικό, και αν ακόμα κάποιος συμπαθεί και εκτιμά τους δέκα, επιβάλλεται να διαλέξει μόνο τέσσερις!!

 

Δεν σημαίνει πως όταν επιλέγει κάποιος τον Χ αντί του Ψ, αυτός μετατρέπεται σε εχθρό του! Δεν έχουμε αυτήν την πολυτέλεια!! Αντίθετα, οι επιλογές θα συνιστούσα να γίνουν με την λογική τού τί συμφέρει περισσότερο την Κοινότητα, και όχι ποιος είναι με ποιον, κατά ποιανού ή μαζί με τον τάδε. Θα πρέπει οι τέσσερις που θα εκλεγούν να βοηθήσουν να γίνει ακόμα καλύτερη η Κοινότητα. Θα πρέπει να γεμίσουν οι καρέκλες με δραστήρια άτομα που θέλουν να προσφέρουν. Θα πρέπει να μπουν οι άριστοι και όχι οι μέτριοι. Θα πρέπει να επιλεγούν όσοι θέλουν να κάνουν καλό, στους πάροικους και στον Οργανισμό της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

 

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι ότι το καλύτερο για τη Κοινότητα και την Παροικία.

 

                                                                                    Χ. Θ. Καβαλής

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης