«Όλοι θα κριθούν στο μέλλον», τονίζει στο «ΝΕΟ ΦΩΣ», ενόψει των εκλογών της ΕΚΚ της 6ης Απριλίου, ο υποψήφιος Ν. Πολίτης


Ο Νικόλας Πολίτης είναι εκ των παλαιοτέρων και πιο έμπειρων στελεχών της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου. Επίσης, εδώ και πάνω από 20 χρόνια ψηφίζεται Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου.

 

Οι απόψεις του λοιπόν που αντικατοπτρίζονται στο «ΝΕΟ ΦΩΣ», στη συνέντευξη που παραχώρησε ενόψει των επερχόμενων εκλογών της 6ης Απριλίου, αποκτούν βαρύνουσα σημασία.

 

Έτσι, αναδημοσιεύουμε το πλήρες κείμενο που δημοσιεύτηκε στο παροικιακό έντυπο του Καΐρου, υπό τον τίτλο:

 

 

«Όλοι θα κριθούν στο μέλλον»

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΠΟΛΙΤΗ

ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΩΣ

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κε Πολίτη, πώς κρίνετε το γεγονός της συμμετοχής δέκα (10) υποψηφίων για τις τέσσερις (4) θέσεις φέτος για την Διαχειριστική Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου;

 

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ: Ζητώντας ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ. κ. Καβαλής να ασχοληθούν με τα κοινά και οι νέοι της παροικίας μας, έδωσε το έναυσμα στους νέους που ενδιαφέρονται, να δοκιμάσουν και αυτοί μαζί με τους παλαιούς πεπειραμένους Κοινοτικούς.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πού οφείλεται κατά την γνώμη σας αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον;

 

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ: Όπως ανέφερα και πριν, δεν είναι αυξημένο ενδιαφέρον αλλά είναι το άνοιγμα του Προέδρου προς τους νέους.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας της σημερινής Διαχειριστικής Επιτροπής είναι αρκετά υψηλότερος από αυτόν των υποψηφίων;

 

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ: Πάντα έτσι ήταν, δεν εκπλήσσομαι καθόλου. Μαζί με τους μεγάλους στην ηλικία έβαζαν υποψηφιότητα και οι νέοι. Απόδειξη αυτών είναι ότι και εγώ όταν πρωτομπήκα στην Κοινοτική Επιτροπή ήμουν 30 χρονών, και 15 χρόνια μετά, όταν πρωτομπήκε ο κ. Καβαλής ήταν και αυτός στα 30 του.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί αποφασίσατε να είσαστε ξανά υποψήφιος κε Πολίτη μετά από μία διακοπή κάποιων ετών;

 

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ: Για την ακρίβεια δεν διέκοψα από την Κοινότητα και απόδειξη το ότι είμαι τώρα μέσα όντας 1ος επιλαχών. Από την άλλη, όλα αυτά τα χρόνια δεν έχασα την επαφή μου με την Κοινότητα και ήμουν σε διάφορες εφορείες της Κοινότητας όπως Τεχνικά, Κτήματα, Νοσοκομείο κ.ά. και δεν έλειψα ποτέ από καμία συνεδρίαση.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πολλοί υποψήφιοι δεν συμμετείχαν στις Εφορείες της Ε.Κ.Κ. καθόλου. Άλλοι, ήταν μέλη και δεν πατούσαν και όμως είναι υποψήφιοι. Πώς το ερμηνεύετε αυτό;

 

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ: Καλό θα ήταν να είχαν συμμετάσχει σε εφορείες, αυτό θα τούς διευκόλυνε να καταλάβουν καλύτερα το σύστημα της Κοινότητος, όμως, αν έχουν συμμετάσχει σε άλλα παροικιακά σωματεία δεν υπάρχει πρόβλημα διότι έχουν πάρει μία ιδέα για το πώς λειτουργούν. Το γεγονός ότι δεν πάταγαν, δεν σημαίνει απόλυτα ότι δεν ενδιαφερόντουσαν. Μπορεί να είχαν κάποια άλλη ανειλημμένη υποχρέωση λόγω εργασίας, οικογένειας κ.ά. Αν όμως αυτό γινόταν συστηματικά και χωρίς δικαιολογία, τότε εκεί υπάρχει πρόβλημα.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιες κατά την γνώμη σας θα ήταν οι προδιαγραφές της καλύτερης Διαχειριστικής Επιτροπής της Ε.Κ.Κ.;

 

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ: Να μην χωρίζουμε τους υποψηφίους σε ομάδες, είναι του ενός ή του άλλου, αλλά να διαλέξουμε από όλους τους πιο ικανούς και αυτούς που θα μπορέσουν να προσφέρουν για το καλό της Κοινότητας και της παροικίας. Πιστεύω ότι η καλύτερη Διαχειριστική Επιτροπή είναι αυτή που αποτελείται από μια μερίδα νέων οι οποίοι θα είναι πιο δραστήριοι από τους παλαιούς και θα φέρουν νέες ιδέες στην Κοινότητα, αλλά παράλληλα θα πρέπει να υπάρχουν και οι παλαιοί που έχουν πείρα στα Κοινοτικά και όλοι μαζί να δουλέψουν για το καλό και τη συνέχεια της Κοινότητας.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τί θα ζητούσατε από τους υποψηφίους, πριν και μετά τις εκλογές;

 

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ: Να μην επηρεάζονται από τις κριτικές μερικών παροίκων πριν τις εκλογές που έχουν ως σκοπό μόνο να τούς κόψουν τα φτερά τους, και να μην το βάλουν κάτω. Επίσης, μετά τις εκλογές, να προσφέρουν αυτό που θέλουν ή πιστεύουν ό,τι είναι καλύτερο για την παροικία και στη συνέχεια να ξέρουν ότι θα κριθούν από όλους, βεβαίως θετικά ή αρνητικά, ανάλογα των αποτελεσμάτων.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης