50.000 δημοσίους υπαλλήλους θα μεταφέρει το 2020 η Αίγυπτος, στη νέα της Διοικητική πρωτεύουσα, 45 χιλιόμετρα ανατολικά του Καΐρου


 

 

 

 

 

Με γοργούς ρυθμούς, συνεχίζεται η κατασκευή της νέας Διοικητικής πρωτεύουσας της Αιγύπτου, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει μέσω του Υπουργείου Σχεδιασμού της χώρας ότι, μέχρι το 2020, περίπου 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα μεταφερθούν από τα γραφεία τους στο Κάιρο, για να στελεχώσουν τις νέες υπηρεσίες στη νεότερη πρωτεύουσα του κόσμου, όπως θα είναι η ολοκαίνουργια αυτή πόλη, 45 χιλιόμετρα ανατολικά του Καΐρου.

 

 

H νέα πρωτεύουσα της Αιγύπτου κτίζεται πάνω σε 714 τετραγωνικά χιλιόμετρα, από δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, και θα αποτελέσει την έδρα της κυβέρνησης, με 29 υπουργεία και άλλους κρατικούς θεσμούς – συμπεριλαμβανομένων των κτιρίων του Υπουργικού Συμβουλίου και του Κοινοβουλίου – και 20 οικιστικές συνοικίες που θα μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 6,5 εκατομμύρια κατοίκους. 

 

 

Όπως αναφέρει και η «Αλ Αχράμ», καταγράφοντας δηλώσεις του εκπροσώπου του Υπουργείου Σχεδιασμού, Ράμι Γκαλάλ, οι υπάλληλοι που θα μεταφερθούν θα πρέπει απαραίτητα να κατέχουν, όχι απλά πολύ καλά την αραβική γλώσσα, αλλά οπωσδήποτε άριστα και μία ξένη γλώσσα και να διακρίνονται και για τις γνώσεις τους στη νέα τεχνολογία και τους Η/Υ.

 

 

Να σημειωθεί ότι η Αίγυπτος ξεκίνησε τη μεγάλη κατασκευή της νέας διοικητικής πρωτεύουσας το 2015, ως μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση της πίεσης που δημιουργεί η υπερπληθυσμικότητα του Καΐρου με πάνω από 20 εκατομμύρια κατοίκους, επεκτείνοντας τις αστικές περιοχές και αναπτύσσοντας τις υποδομές του έθνους των 104 εκατομμυρίων Αιγυπτίων, γράφει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα αλλά και άλλα ΜΜΕ, που ασχολούνται ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες με το θέμα της νέας πρωτεύουσας.

 

 

Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος μάλιστα δηλώνει ότι το 70% των οικοπέδων της πρώτης φάσης κατασκευών της νέας πρωτεύουσας, που καλύπτει 40.000 φιντάνια, έχει ήδη πωληθεί.

 

 

Παράλληλα, ήδη από την περασμένη εβδομάδα, η Αίγυπτος εξασφάλισε συμφωνία ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Τράπεζα Εξαγωγών-Εισαγωγών της Κίνας (EximBank) για τη χρηματοδότηση ενός ηλεκτρικού τρένου που θα συνδέσει τη νέα Διοικητική πρωτεύουσα με άλλες πόλεις και κατ΄επέκταση με το Κάιρο, ενώ ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 4.800 μεγαβάτ έχει ήδη εγκαινιαστεί στη Νέα Διοικητική Πρωτεύουσα.

 

 

Τέλος, να επισημάνουμε ότι στις 6 Ιανουαρίου, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι εγκαινίασε στη νέα πρωτεύουσα τον Κοπτικό Καθεδρικό ναό της Γεννήσεως του Χριστού, τον μεγαλύτερο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, και το Τζαμί Αλ Φατάμ Αλ Άλιμ, το μεγαλύτερο στη χώρα, στις κοινές πανηγυρικές εκδηλώσεις, παρουσία εκπροσώπων πολλών κρατών και όπου την Κύπρο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης, ενώ εκπροσωπήθηκε και η Ελλάδα από τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης