Στη μάχη για τον 79ο Διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ρίχνονται σήμερα εννέα (9) μαθητές της Αμπετείου Σχολής


 

 

 

 

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 διεξάγεται ο (ετήσιος) 79ος πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός ΘΑΛΗΣ, τον οποίο διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) – www.hms.gr.

 

 

Η Αμπέτειος Σχολή Καΐρου μετέχει και εφέτος (για δεύτερη συνεχή χρονιά), καθώς 9 μαθητές της αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο παγκόσμιο αυτό φόρουμ αναμέτρησης μαθηματικής γνώσης και δεξιοτεχνίας.

 

 

Να σημειωθεί ότι όπως τονίζει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Αλεξανδρινός Αιγυπτιώτης αγαπητός σε όλη την παροικία καθηγητής μαθηματικών κ. Αλέξανδρος Μπάσης (ο οποίος έχει αναλάβει και την προετοιμασία των μαθητών), «τα προς επίλυση θέματα είναι δύσκολα», καθώς όπως ο ίδιος σημειώνει, «προβληματίζουν ακόμη και μαθηματικούς»!!!

 

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρυσι, ένας από τους διαγωνιζόμενους μαθητές της Αμπετείου Σχολής πέρασε στην 2η φάση του διαγωνισμού (που ονομάζεται «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»).

 

 

Τέλος, να επισημάνουμε ότι τα θέματα (ανά τάξη διαγωνιζόμενων) αποστέλλονται στους επιβλέποντες καθηγητές ηλεκτρονικά το πρωί των εξετάσεων (σύμφωνα με τα πρότυπα των εισαγωγικών για τα Πανεπιστήμια εξετάσεων), εκτυπώνονται, αναπαράγονται και διανέμονται στους διαγωνιζόμενους.

 

 

Στη συνέχεια, τα γραπτά σφραγίζονται και αποστέλλονται στα γραφεία της Ε.Μ.Ε. στην Αθήνα, όπου μαθηματικοί, συνεργάτες της Ε.Μ.Ε., θα τα βαθμολογήσουν.

 

 

«Είμαι βέβαιος ότι οι διαγωνιζόμενες/νοι μαθητές της Αμπετείου Σχολής θα βιώσουν την χαρά της συμμετοχής και ΕΥΧΟΜΑΙ να μπορέσουν να προκριθούν στην επόμενη φάση», καταλήγει ο μαθηματικός κ. Μπάσης, ο οποίος έχει κατά καιρούς σημειώσει σε δηλώσεις του ότι ο διαγωνισμός αυτός είναι τόσο δύσκολος που στην εποχή του δεν κατάφερε να προχωρήσει, παρόλα αυτά ο ίδιος έγινε μαθηματικός, γεγονός που μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τη δυσκολία της όλης αυτής ξεχωριστής πνευματικής αναμέτρησης, που μπορεί να αναδείξει τα μεγάλα μαθηματικά και νέα μυαλά στην Ελλάδα.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης