Με μία συγκινητική επιστολή, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννης Σιόκας ολοκληρώνει την 6ετή θητεία του στην ΕΚΑ


 

Ανοιχτή επιστολή απηύθυνε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννης Σιόκας, με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας του, στις 29 Μαρτίου 2015, μετά από έξι χρόνια υπηρεσίας του, από καρδιάς, στην πρεσβυγενή Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας.

 

Το κείμενο που και εμείς δημοσιεύουμε είναι απολογιστικό, αλλά με ένα συγκινητικό και αποχαιρετιστήριο τρόπο τέτοιο, που σπάνια βλέπουμε στα κοινοτικά δεδομένα.

 

Συνήθως, γινόμαστε μάρτυρες Κοινοτικών Επιτρόπων που κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεχίσουν να προσφέρουν.

 

Είναι εξαιρετικά λίγες οι περιπτώσεις για κάποιον ταγό να αποφασίζει ότι πρέπει να αποχωρήσει, ιδιαίτερα μάλιστα όταν βρίσκεται στην καλύτερη και πιο αποδοτική ηλικία του, έχοντας βεβαίως από πριν προσφέρει ένα τεράστιο έργο, αφήνοντας την προσωπική του σφραγίδα σε όλους σχεδόν τους τομείς ενός πολυσχιδούς Οργανισμού, όπως είναι η ΕΚΑ.

 

Είναι σαφές ότι μάς λυπεί ιδιαίτερα η – οικεία θελήσει – αποχώρηση του κ. Ιωάννη Σιόκα από τα κοινοτικά της Αλεξάνδρειας – τουλάχιστον προς το παρόν.

 

Το μόνο που ευχόμαστε είναι το έργο του να βρει άξιους μιμητές.

 

Και με την ευχή αυτή, παραδίδουμε στους αναγνώστες μας το πλήρες κείμενο της επιστολής του Προέδρου της ΕΚΑ κ. Ιωάννη Σιόκα, το οποίο είχει ως εξής:  

 

 

«Αγαπητοί συμπάροικοι

Αγαπητοί Αλεξανδρινοί,

 

Συμπληρώθηκαν ήδη έξι (6)  χρόνια αφότου ανέλαβα, με τη δημοκρατική σας ψήφο, την ύψιστη ευθύνη της προσφοράς από τον προεδρικό θώκο της ιστορικής μας Κοινότητας. Επιλέχτηκα από εσάς να ηγηθώ μιας προσπάθειας που στόχο είχε να δημιουργήσει οράματα και να αποδώσει καρπούς, να αναλάβει πρωτοβουλίες και να υλοποιήσει έργα για να κάνει την Κοινότητά μας δυνατή, αντάξια της ιστορίας της. Επιλέξαμε συνειδητά να υπηρετήσουμε το συμφέρον της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, να προσφέρουμε με ανιδιοτέλεια το σύνολο των δυνάμεών μας στην υπηρεσία των κάθε ηλικίας συμπαροίκων μας.

 

Κόντρα και στις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις, μαζί καταφέραμε να πράξουμε πολλά, να μιλήσουμε με έργα και αποτελέσματα μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες τόσο για την εγχώρια αιγυπτιακή πολιτική, κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, όσο και για την αντίστοιχη ελληνική όπου κυριαρχούσε και εξακολουθεί να κυριαρχεί μια πρωτόγνωρη σε διάρκεια και αποκαρδιωτική σε συνέπειες οικονομική κρίση.

 

Έξι χρόνια μετά, παραμένοντας πιστοί σε όσα ανακοινώσαμε και δεσμευτήκαμε ενώπιόν σας, ολοκληρώνουμε τη θητεία μας και την ενασχόλησή μας με τα κοινοτικά από τη θέση του αιρετού μέλους της Κοινοτικής Επιτροπής.

 

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της θητείας μας, θέλω να απευθυνθώ σε όλους εσάς, τους αγαπημένους μου συμπαροίκους και τους απανταχού Αλεξανδρινούς, και να εκφράσω μερικές σκέψεις.

 

Με την παρούσα, δεν θα επιχειρήσω έναν αναλυτικό απολογισμό του έργου που αποδώσαμε κατά την προηγούμενη εξαετία, και τον οποίο θεωρούμε ως ιδιαίτερα θετικό, καθότι επιτεύχθηκαν και υλοποιήθηκαν το σύνολο των στόχων που θέσαμε κατά την έναρξη της θητείας μας, αλλά και πολλοί περισσότεροι. Άλλωστε, δεν έχει τόση σημασία η δική μας αποτίμηση όσο η αξιολόγηση των τρίτων. Και είναι αυτή η αξιολόγηση που μάς κάνει πραγματικά υπερήφανους για όσα πετύχαμε αυτά τα έξι χρόνια, αυτή που καταγράφεται όχι μόνο από τους ειλικρινείς συμπαραστάτες μας, αλλά αναγνωρίζεται ακόμα και από τους πλέον ολιγόπιστους ακροατές μας.

 

Μαζί πετύχαμε πολλά: Παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους αναξιοπαθούντες συμπαροίκους μας, δημιουργία ενός πρότυπου και σύγχρονου Γηροκομείου με δωρεάν διαμονή όλων των μελών της ΕΚΑ, αύξηση της μηνιαίας οικονομικής στήριξης σε συμπαροίκους μας που στηρίζονται οικονομικά από την ΕΚΑ, καταγραφή και στοχευμένη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Κοινότητας με μεγάλες οικονομικές αποδόσεις, αύξηση των δαπανών για τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα για να μπορούν να λειτουργούν ομαλά – παρά το απίστευτο γαϊτανάκι περικοπών από πλευράς Ελληνικού Υπoυργείου Παιδείας τόσο σε εκπαιδευτικό προσωπικό, όσο και σε θέματα κάλυψης παγίων λειτουργικών εξόδων, τριπλασιασμός των υποτροφιών στη φοιτιώσα νεολαία μας, δημιουργία υπερσύγχρονου Κοινοτικού γυμναστηρίου και αναβάθμιση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του ελληνικού τετραγώνου, δημιουργία αιθουσών ψυχαγωγίας (με ηλεκτρονικούς υπολογιστές) και άθλησης, ανακαίνιση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του συνόλου των σχολικών εγκαταστάσεων, δημιουργία Μουσείου Μουσικής και Μουσείου Φυσικής Ιστορίας εντός του ελληνικού τετραγώνου, κατακόρυφη αύξηση των μηνιαίων εσόδων της ΕΚΑ, επίτευξη ισολογισμών «μαμούθ» για τα δεδομένα της Κοινότητάς μας, με καταγεγραμμένα πλεονάσματα εκατομμυρίων λιρών Αιγύπτου, διεκδίκηση ξεχασμένων γαιών σε Ελλάδα και Αίγυπτο από λανθασμένες διαχειρίσεις του παρελθόντος αξίας πολλών εκατομμυρίων, επανεκτύπωση της Κοινοτικής εφημερίδας «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» και δημιουργία ηλεκτρονικής σελίδας στο διαδίκτυο.

 

Για όλα αυτά νοιώθω την ανάγκη να αποδώσω τα εύσημα σε όλους εκείνους – που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο – συμπαραστάθηκαν στην προσπάθειά μας, εκείνους που μοιράστηκαν μαζί μου την όλη ευθύνη χάραξης και υλοποίησης των προγραμματικών μας δεσμεύσεων.

 

Ειδικές ευχαριστίες απευθύνω σε εκείνους που δεν λιγοψύχησαν και παρέμειναν κοντά μας από την αρχή μέχρι το τέλος, πιστοί στις κοινές διακηρύξεις μας, τους στενούς μου συνεργάτες, χωρίς τη βοήθεια των οποίων τίποτε από όσα πετύχαμε δεν θα είχε πραγματοποιηθεί.

 

Όμως ξεχωριστή μνεία οφείλεται σε όλους εσάς. Ειλικρινά και εκ μέσης καρδίας, θα ήθελα πρωτίστως να ευχαριστήσω θερμά όλους εσάς τους αγαπημένους συμπαροίκους μου, που μαζί πορευτήκαμε αυτό τον καλό αγώνα, εσάς με τους οποίους μοιράστηκα όλες αυτές τις χαρές. Ευελπιστώ ότι στο τέλος αυτού του ιστορικού κύκλου για την Κοινότητά μας, έχουμε κερδίσει το σεβασμό, την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη, την αναγνώριση των ανθρώπων, τεχνοκρατών και επιστημόνων, πολιτικών προσώπων και μη, Ελλήνων και Αιγυπτίων, εντός και εκτός Αλεξανδρείας, με τους οποίους συνεργαστήκαμε για το καλό της παροικίας μας.

 

Η αποχώρησή μου είναι στενάχωρη προσωπικά. Γιατί δεν θα έχω πια το προνόμιο να συνεργάζομαι μαζί σας. Η δική σας αναγνώριση με τιμά ιδιαιτέρως και τη θεωρώ ως τη μεγαλύτερη ηθική ανταμοιβή μου.

 

Αισθάνομαι ότι, η προσπάθεια αυτών των έξι ετών έπιασε, τελικά, τόπο, δεν πήγε χαμένη, γιατί κυρίως αναγνωρίστηκε και εκτιμήθηκε από όλους εσάς, γιατί η Κοινότητά μας, ξεπερνώντας τις πραγματικές δυσκολίες και τα τεχνητά εμπόδια, προχωρά τελικά μπροστά σε μια ανεξάρτητη δυναμική πορεία προόδου και προοπτικής. Επιδιώξαμε από κοινού να διασφαλίσουμε την αποτελεσματική, αυτόνομη και αυτάρκη οικονομική λειτουργία και συνέχεια της Κοινότητάς μας μέσα από τη διατήρηση των αρχών και των ιδεωδών των μεγάλων προκατόχων μας, με στόχο τη διατήρηση αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη του κοινωφελούς χαρακτήρα λειτουργίας της, που είναι ζωτικής σημασίας για το ευοίωνο μέλλον της Ελληνικής παρουσίας στην πόλη των προγόνων μας, τη δική μας Αλεξάνδρεια.

 

Σάς ευχαριστώ όλους θερμά από βάθους καρδιάς για την εμπιστοσύνη σας καθώς και για τη μακρόχρονη συνεργασία μας. Κρατώ βαθειά μέσα μου τις καλύτερες στιγμές μας και τη φιλία μας. Κάθε τέλος είναι ένα νέο ξεκίνημα, μια ελπιδοφόρα αρχή. Οι δεσμοί μας παραμένουν ισχυροί.

 

Σάς ευχαριστώ για όλα όσα μού προσφέρατε και σάς διαβεβαιώνω ότι θα είμαι πάντα παρών στην υπηρεσία του Αλεξανδρινού Ελληνισμού.

 

Με ειλικρινή αισθήματα εκτίμησης,

 

Ιωάννης Σιόκας»

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης