Υψηλή αντιπροσωπεία του Πολεμικού Ναυτικού της Κύπρου θα επισκεφθεί από 24-27 Φεβρουαρίου την Αίγυπτο


 

 

 
 
Η ενίσχυση των σχέσεων Αιγύπτου – Κύπρου σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, μέσα από κοινά προγράμματα, αποτελεί τον σκοπό της ιδιαίτερα σημαντικής επίσκεψης της υψηλόβαθμης τριμελούς αντιπροσωπείας του Πολεμικού Ναυτικού της Κύπρου, που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο, από 24 έως 27 Φεβρουαρίου, και θα γίνει δεκτή από τις αρμόδιες αιγυπτιακές αρχές στη Χώρα του Νείλου.
 
Να σημειωθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, αυξάνονται όλο και περισσότερο οι ανταλλαγές επισκέψεων των εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, σε Κάιρο και Λευκωσία αντίστοιχα, στα πλαίσια της εφαρμογής αποφάσεων που έχουν ήδη αποφασισθεί και επικυρωθεί από τις δύο χώρες, με μία από τις σημαντικότερες να θεωρείται το μνημόνιο στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών για την έρευνα και διάσωση που υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2017.
 
Σύμφωνα με πηγές, οι ανταλλαγές επισκέψεων των στρατιωτικών αντιπροσωπειών θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο στο μέλλον, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση των δύο χωρών και λαών, της Αιγύπτου και της Κύπρου.  
 
«Η Αίγυπτος και η Κύπρος αποτελούν δύο σύμμαχες χώρες που μοιράζονται κοινούς στόχους και οράματα και τρέφουν τις ίδιες ανησυχίες για την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης