Εδμ. Κασιμάτης, Πρόεδρος ΕΚΑ: «Ο δωδεκάλογος της αλήθειας» ως απάντηση στο «δωδεκάλογο της κατάντιας» του Δημ. Βαφειάδη


 

 

 

 

 

Με τον «δωδεκάλογο της αλήθειας», απάντησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδος Κασιμάτης, στην επιστολή «κατάντιας» που απέστειλε ο κ. Δημήτρης Βαφειάδης.

 

 

Πριν όμως δούμε την απάντηση αυτή, ας διαβάσουμε τί έγραψε ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΚΑ κ. Δημ. Βαφειάδης, στην επιστολή του:

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ο ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΑ ΕΔΜ. ΚΑΣΙΜΑΤΗ

ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ «ΣΤΟ ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΑΣ»

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

 

 

 

Ο ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

 

 

Αγαπητέ κ. Δημήτρη Βαφειάδη

Φίλε Μίμη,

 

Μετα 13 ημέρες από τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης λάβαμε επιστολή σας και πραγματικά συμφωνώ για την κατάντια του εγγράφου. Πριν όμως αναφερθώ στο περιεχόμενο της επιστολής σας θα ήθελα να επισημάνω ορισμένα δευτερεύοντα θέματα, τα οποία κατά τη γνώμη μου πρέπει να αναφερθούν.

Ως κομήτης κ. Δ. Βαφειάδη και μετά από έμπρακτη απουσία τουλάχιστον δύο ετών, που είμαι εγώ πρόεδρος, γράφετε αυτή την επιστολή. Στο διάστημα αυτό των δύο ετών, όταν δεν ταξιδεύετε και όταν έχουμε κάποια επίσκεψη δημόσιου προσώπου, που και που, παρουσιάζεσθε για τις καθιερωμένες χειραψίες. Πότε επισκεφθήκατε τα γραφεία της κοινότητας για να εκθέσετε σε μένα τις αγωνίες σας, τις σκέψεις σας, τις προτάσεις σας για τα θέματα των παροίκων μας, των μελών της κοινότητας, των σχολείων μας, του γηροκομείου μας και γενικότερα για το καλό του Ελληνισμού και των συμπαροίκων μας προς τους οποίους τώρα απευθύνεστε και γράφετε την κριτική σας. Το «μεγάλο ενδιαφέρον» σας για τα κοινοτικά δρώμενα και η φαρισαϊκή υποκρισία σας φαίνεται από το ότι δεν γνωρίζετε ακριβώς ούτε καν την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης. Μήπως έτυχε να περνάτε έξω από το κοινοτικό τετράγωνο και μπήκατε στην «Ιουλία Σαλβάγου»; Η Γενική Συνέλευση της ΕΚΑ έγινε την 31η Μαρτίου 2019 ημέρα Κυριακή και όχι 30 Μαρτίου. Στη συνέχεια ο ίδιος ομολογείτε πόσο ενδιαφέρεστε για τα κοινωνικά δρώμενα με τη φράση σας ότι την λογοδοσία την διαβάσατε στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης και σε ελάχιστο χρόνο. Η λογοδοσία βρισκόταν στα γραφεία της κοινότητας τουλάχιστον μια βδομάδα πριν τη Γενική Συνέλευση, φαίνεται όμως ότι δεν είχατε χρόνο να πληροφορηθείτε αυτό και να τη μελετήσετε, ενώ κατά τα άλλα παρακολουθείτε τα κοινοτικά θέματα. Δικαιολογώ λοιπόν την προχειρότητα της επιστολής σας με τις τόσες ανακρίβειες, στις οποίες θα απαντήσω στη συνέχεια. Αποδίδω λοιπόν τα γραφόμενά σας στην προχειρότητα και όχι σε εμπάθεια για την οποία άλλωστε και εσείς δεν δέχεστε ότι υπάρχει στην επιστολή σας!!

Ας αρχίσουμε λοιπόν ένα ένα τα θέματα που γράφετε. Αφού εντοπίσατε όλα αυτά τα αρνητικά θέματα γιατί δεν λάβατε το λόγο στη Γενική Συνέλευση το ανώτατο και δημοκρατικότερο όργανο της ΕΚΑ και να εκθέσετε τις απόψεις σας, τις ερωτήσεις σας, τις διαφωνίες σας,  για να λάβετε παρουσία όλων και τις ανάλογες απαντήσεις;

Αλήθεια κ. Βαφειάδη κατάντια αλλά για ποιον;

 

Πρώτο

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΑ κ Μιχάλης Καρυδιάς απουσίαζε γιατί βρισκόταν εκτός Αιγύπτου και με είχε ενημερώσει.Ο κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος μας έχει συνηθίσει στην απουσία του γιατί από τις έξι συνεδριάσεις της Κοινοτικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκαν το 2018 απουσίαζε στις 5 και ο κ. Νικόλαος Κόπελος στις 4 και δεν ενημέρωσαν το Προεδρείο ότι θα απουσιάζουν στη Γενική Συνέλευση.

Δεύτερο

Η εγγραφή των πεπραγμένων όλων των Εφορειών είναι υποχρέωση, καθήκον και σεβασμός του κάθε Εφόρου προς όλα τα μέλη της ΕΚΑ( και όχι μόνο όσων παραβρέθηκαν στη Γ. Συνέλευση) ασχέτως με τα εσωτερικά θέματα της Κ.Ε.. Το μέλος της Κ.Ε.,ο κ. Δημήτρης Κάβουρας, πρώην Έφορος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, που δεν παρέδωσε τα πεπραγμένα της Εφορείας του στο βιβλίο της λογοδοσίας, μίλησε στη Γενική Συνέλευση και ο καθένας έχει βγάλει τα συμπεράσματά του.

Τρίτο και Τέταρτο

Οι σχέσεις της ΕΚΑ με τις διπλωματικές αρχές της Πατρίδας μας είναι άριστες και όπως ακούσατε ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Μ. Διάμεσης έστειλε συγχαρητήρια επιστολή. Ο Γενικός Πρόξενος κ. Αθ. Κοτσιώνης, με τον οποίο έχουμε αγαστή συνεργασία, απουσίαζε από την Αλεξάνδρεια, με την Ελληνική Κοινότητα Καίρου βεβαίως συνεργαζόμαστε σε όλους τους τομείς και μας ενώνει ο κοινός σκοπός το καλό του αιγυπτιώτη ελληνισμού. Αν υπονοείτε κάτι στα γραφόμενά σας, παρακαλώ διευκρινίστε το.

Πέμπτο

Συμφωνώντας μαζί σας στο ότι δεν διακατέχεστε από εμπάθεια, σας επισημαίνω όμως και πάλι ότι δεν παρακολουθήσατε με προσοχή τους ομιλητές της Γενικής Συνέλευσης, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ν Κάτσικας, ο οποίος διεξοδικά αναφέρθηκε και εξήγησε λεπτομέρειες για την έκδοση της εφημερίδας μας.

Έκτο

Τολμάτε κ. Βαφειάδη να ισχυρίζεστε εγγράφως ότι κρύβουμε από τον επίσημο ισολογισμό της κοινότητας τα έξοδα αναπαλαίωσης του Ι. Ναού των κοιμητηρίων; Ποιοί κρύβουν κ. Βαφειάδη; ονομάστε τους. Συμφωνώντας πάλι μαζί σας ότι δεν έχετε καμία εμπάθεια, θα σας παραπέμψω στον πίνακα Γενικού Ισολογισμού 2018 της Λογοδοσίας στη σελίδα 124 και στην τελευταία γραμμή, που γράφει ανακαίνιση εκκλησίας κοιμητηρίων έξοδα 2.681.945,35. Επίσης, όπως καλώς γνωρίζετε, ως πρώην πεπειραμένος κοινοτικός επίτροπος, αναλυτικά έξοδα για όλα τα θέματα βρίσκονται στο λογιστήριο της ΕΚΑ και στη διάθεση κάθε μέλους της ΕΚΑ, αλλά μέχρι τώρα δεν τα έχετε ζητήσει. Καλά κ. Βαφειάδη διαβάσατε τη Λογοδοσία σε ελάχιστο χρόνο, στο πόδι, μέσα στη Γενική Συνέλευση, οπως δηλώνετε, εντάξει δεκτό, δεν μπορούσατε όμως από τις 31 Μαρτίου μέχρι τις 13 Απριλίου, που στείλατε την επιστολή να ρίξετε άλλη μία ματιά στη Λογοδοσία; Δεν μπορώ να σας δικαιολογώ συνέχεια για προχειρότητα αρχίζω να διαβλέπω εμπάθεια.

Έβδομο

Από δω και πέρα φαίνεται καθαρά ότι ολόκληρο το κείμενο έχει σκοπό να διαστρεβλώσει την αλήθεια και να συκοφαντήσει το Προεδρείο της Κ.Ε. και λυπάμαι, κ. Βαφειάδη,γιατί, όπως λέτε, έχετε αρκετή πείρα στα κοινοτικά για αυτό και η κριτική μου είναι πιο αυστηρή. Για μία ακόμα φορά είστε συνειδητά ανακριβής. Οι αμοιβές και τα ποσοστά επίβλεψης της αναπαλαίωσης του Ι. Ναού των κοιμητηρίων αυξήθηκαν διότι απόφασίσθηκε να ανατεθεί η επίβλεψη σε Έλληνα διακεκριμένο Π.Μηχανικό τον κ. Γρ. Σαατσόγλου. Μήπως έχετε αντίρρηση να προτιμούνται Έλληνες; Οι αμοιβές για τον συγκεκριμένο ναό  αποφασίστηκαν ομόφωνα στην συνεδρίαση της 21ης Νοεμβρίου του 2017 και όχι στη συνεδρίαση της  23/6/17 . Στις 23 Ιουνίου 2017 η απόφαση είναι γενική και δεν αναφέρει ότι τα ποσοστά είναι για το συγκεκριμένο έργο. Να προσέχετε, κ. Βαφειάδη τον ανώνυμο «αρουραίο»,που οπως λέτε, σας ταχυδρόμησε τα επίσημα πρακτικά των συνεδριάσεων της ΕΚΑ. Δυστυχώς για εσάς, σας εξαπάτησε, σας παραπλάνησε και σας παρουσίασε άλλα πρακτικά, σας απέκριψε δε σκόπιμα τα πρακτικά της 21/11/2017. Γνωστή και ύπουλη τακτική των «ανωνύμων». Ανατρέξτε στο πρόσφατο παρελθόν, όπου ο πατέρας σας κ. Βύρων Βαφειάδης, ζητούσε σε Γ. Συνέλευση, και πολύ ορθά βέβαια, την άμεση ανακαίνιση του Ι. Ναού των κοιμητηρίων. Εσείς, αντί να επιβραβεύσετε το έργο, το οποίο επιτελέσαμε με εξοδα της ΕΚΑ δίχως την ανάμειξη κανενός ΜΚΟ, το οποίο πολλοί τότε το πρότειναν ως τη μόνη λύση και σίγουρα το θυμάστε πολύ καλά, αντί, λοιπόν, να το επιβραβεύσετε, κατακρίνετε την Κ.Ε. με ανακρίβειες για τα έξοδα. Εσείς ο ίδιος, κ. Βαφειάδη, δεν με συγχαρήκατε στα θυρανοίξια και μου είπατε “να κοιτάξουμε και τον Ευαγγελισμό;” Τι μεσολάβησε από τότε μέχρι σήμερα; Οι αμοιβές της επίβλεψης είναι απόφαση της Κ.Ε.στις 21/11/2017 και είναι καθόλα νόμιμη. Κατάντια, αλήθεια κατάντια, που με αυτά τα ύπουλα, συκοφαντικά και αθέμιτα μέσα χτυπιέται η Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας και το Προεδρείο της.

Όγδοο

Αναφέρεστε ότι ο παρουσιαζόμενος ισολογισμός αποκρύπτει έξοδα και έχετε ισχυρούς λόγους να πιστεύετε ότι είναι ελλειμματικός. Ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός δεν πρέπει να το τελειώνετε με τρεις γραμμές αλλά πρέπει να προσκομίζετε στοιχεία. Διαφορετικά δυσφημείτε και συκοφαντείτε. Περιμένουμε να μας αποδείξετε το έλλειμμα και μέχρι τότε θα μας επιτρέψετε να μιλάμε για συκοφαντία.

‘Ενατο

Τα σχολεία μας είναι ελληνικά και σκοπός τους είναι η διάδοση της ελληνικής παιδείας σε ελληνόπουλα, όσο λίγα και αν είναι, και σε κάθενα, που αγαπάει τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού και τις αξίες της Πατρίδας, της οικογένειας και της θρησκείας. Είναι καθήκον και υποχρέωση της ΕΚΑ και κάθε ελληνικής κοινότητας να παρέχει ελληνική παιδεία και στο τελευταίο ελληνόπουλο της παροικίας. Ζητήστε έκτακτη Γενική Συνέλευση θέτοντας θέμα την αλλαγή του πλαισίου της λειτουργίας τους. Οι απόφοιτοί μας κάθε χρόνο εισάγονται στα ελληνικά και αιγυπτιακά πανεπιστήμια. Κάντε πρόταση να αλλάξει αυτό.

Δέκατο

Πώς κ. πρώην Α΄ αντιπρόεδρε και πεπειραμένε στα κοινοτικά θέματα, φέρνετε προς δημοσίευση φήμες και όχι στοιχεία για τις μελλοντικές εκλογές της ΕΚΑ; Ντροπή. Γιατί δεν ονομάζετε τους τρείς που κυβερνούν την ΕΚΑ και πολύ περισσότερο αυτούς, που θα ριμάξουν την ΕΚΑ. Σας διαβεβαιώ και το έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι όσο υπάρχει αυτή η Κ.Ε. δεν θα χαθεί ούτε μιά λίρα από την περιουσία της ΕΚΑ. Την διχόνοια και το διαμελισμό δεν τα φέρνει το Προεδρείο, αλλά τα φέρνουν κείμενα και πρακτικές, που διέπονται από ψεύδη, ανακρίβειες, συκοφαντίες, ραδιουργίες και αποσιωπούν το τεράστιο κοινωνικό ανθρωπιστικό και τεχνικό έργο της Κ.Ε. της ΕΚΑ.

Ενδέκατο

Εφόσον δηλώνετε πρώτος εσείς μέχρι τώρα από όλη την Παροικία, ότι δίκαια, όπως εγώ, θα πρέπει να παραπονιέται και να διαμαρτύρεται κάποιος για τα γεγονότα του Καφρ Ζαγιάτ,  περιμένουμε την έγγραφη διαμαρτυρία σας, εάν πράγματι ενδιαφέρεσθε. Όσο για την ΕΚΑ μέχρι τώρα δεν διαμαρτυρήθηκε για τα γεγονότα αυτά, αλλά επανειλημμένα και εγγράφως ζητά εξηγήσεις τόσο από τις κυρίες, που γνωρίζετε, οσο και από τις διπλωματικές αρχές της Ελλάδας και ανησυχεί ζητώντας την παρέμβαση εισαγγελικής αρχής για να διευκρινιστεί η υπόθεση. Αν εσείς έχετε βγάλει ήδη τα συμπεράσματά σας για τα γεγονότα εκεί και πιστεύετε ότι δίκαια πρέπει να γίνει διαμαρτυρία, προχωρήστε.

Δωδέκατο

Όπως γνωρίζετε από την κοινοτική σας πείρα οι αποφάσεις της κοινοτικής επιτροπής παίρνονται πολλές φορές με σχετική πλειοψηφία και δημοσιεύονται (δεν προπαγανδίζονται όπως λέτε) από τα μέσα μαζικής πληροφόρησης της κοινότητας.

Λυπάμαι κύριε Βαφειάδη γιατί πέσατε θύμα και εξαπατηθήκατε από έντεχνη παραπληροφόρηση του «ανώνυμου».

Αυτός είναι ο δωδεκάλογος της αλήθειας που απαντά στον δωδεκάλογο της κατάντιας.

 

Εδμόνδος Κασιμάτης

Πρόεδρος της ΕΚΑ

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης