«Δεν είμαστε εδώ για τις καρέκλες», τονίζει ο Μιχάλης Γκρουνστέιν, υποψήφιος για τις εκλογές της ΕΚΚ της 6ης Απριλίου


Ο κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν είναι ένα από τα δυναμικά στελέχη της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου. Σε όλες σχεδόν τις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΚΚ, όπου έχει συμμετάσχει τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει σημαντικές παρεμβάσεις στις συζητήσεις των όσων συζητούνται όταν το κυρίαρχο Σώμα της ΕΚΚ συνεδριάζει μία φορά τον χρόνο.

 

Παλαιότερα διετέλεσε Ταμίας του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου και τώρα προσφέρει σημαντικά στο αθλητικό αιγυπτιώτικο σωματείο του ΠΑΟΚ αλλά και στην Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως.

 

Είναι πέρα από σίγουρο, ότι αν η παροικία τον εκλέξει στις εκλογές της ΕΚΚ της 6ης Απριλίου, θα παίξει έναν σημαντικό ρόλο στην Διαχειριστική Επιτροπή Καΐρου.

 

Για τον λόγο αυτό, αξίζει να διαβάσουμε προσεκτικά τις απαντήσεις που δίνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΝΕΟ ΦΩΣ» της περασμένης Δευτέρας (τις οποίες αναμεταδίδουμε μέσα από το www.pyramisnews.gr).

 

Να σημειώσουμε εδώ ότι με τη συνέντευξη του κ. Μιχάλη Γκρουνστέιν, ολοκληρώνουμε τον κύκλο των συνεντεύξεων των υποψηφίων Κοινοτικών Επιτρόπων για τις τέσσερις (4) θέσεις της Διαχειριστικής Επιτροπής της ΕΚΚ, της 6ης Απριλίου, καθώς οι υπόλοιποι υποψήφιοι (Νικόλας Βαδής, Γιώργος Καλλίδης, Στέφανος Αργυρίου και Δημήτρης Μπούρας) δεν δέχτηκαν να παραχωρήσουν συνέντευξη στο «ΝΦ».

 

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ

ΜΙΧΑΛΗ ΓΚΡΟΥΝΣΤΕΪΝ

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚ ΤΗΣ 6ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κε Γκρουνστέιν, πώς κρίνετε το γεγονός της συμμετοχής δέκα (10) υποψηφίων για τις τέσσερις (4) θέσεις φέτος για την Διαχειριστική Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου; Πού οφείλεται κατά την γνώμη σας αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον;

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΡΟΥΝΣΤΕΪΝ: Η συμμετοχή δέκα υποψηφίων για τις τέσσερις θέσεις της Δ.Ε της Ε.Κ.Κ είναι η ζωντανή απόδειξη των κατορθωμάτων της Δ.Ε. της Ε.Κ.Κ, ιδιαίτερα τα τελευταία δέκα χρόνια. Με άλλα λόγια, όλα τα έργα που έχουν γίνει σε αυτή τη δεκαετία, όπως η αναβάθμιση της υποδομής και λειτουργίας όλων των ελληνικών σωματείων στο Κάιρο, η αισθητή βελτίωση στο νοσοκομείο και στο σχολείο, η πρόνοια, η υποστήριξη απόρων συμπαροίκων μας, η δυναμική ελληνική παρουσία στην Αίγυπτο, ο διάλογος και πολλά άλλα, «άνοιξαν την όρεξη» σε αρκετούς παροίκους για να συμμετάσχουν ενεργά πλέον, στις πολλές δραστηριότητες της Κοινότητάς μας. Πιο παλιά, η πλειοψηφία των Κοινοτικών Επιτρόπων βρίσκονταν στην «κορυφή του Ολύμπου», κουλουριασμένοι σε εκείνη την «καρέκλα». Τώρα, μπορεί να γίνει πραγματικό έργο. Είναι καιρός λοιπόν για όσους έχουν κουραστεί και για όσους θέλουν μόνο την καρέκλα, να δώσουν την ευκαιρία και σε άλλους παροίκους να πραγματοποιήσουν έργο.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας της σημερινής Διαχειριστικής Επιτροπής είναι αρκετά υψηλότερος από αυτόν των υποψηφίων;

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΡΟΥΝΣΤΕΪΝ: Ο μέσος όρος ηλικίας είναι ένα θέμα που προσωπικά δεν μού λέει τίποτα. Οι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι, σίγουρα έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν. Μεγαλώνοντας όμως στην ηλικία, πολλά αλλάζουν. Τα πράγματα δεν είναι πλέον όπως όταν ήταν νεότεροι. Θα πρέπει λοιπόν οι ίδιοι, χωρίς κάποιοι να τούς το ζητήσουν, να αποχωρίσουν και βεβαίως να λάβουν τις τιμητικές διακρίσεις που τούς αξίζουν. Πάντα πρέπει να υπάρχει συνέχεια και όχι επαναστάσεις. Ανέκαθεν, η πλειοψηφία των μελών της Δ.Ε της Ε.Κ.Κ ήταν άνω των 60. Πάντοτε, όμως, υπήρχαν και νεότεροι άνθρωποι. Μεγάλοι και νέοι μαζί είναι ο καλύτερος συνδυασμός. Κάποιοι πρέπει να έχουν την πείρα και τη σοφία και κάποιοι θα πρέπει να έχουν την ενέργεια και τον οραματισμό.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί θελήσατε να είστε υποψήφιος στις εκλογές της ΕΚΚ, κε Γκρουνστέιν;

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΡΟΥΝΣΤΕΪΝ: Προσωπικά, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα στις φετινές εκλογές, κατόπιν έκκλησης από πολλούς συμπαροίκους μας, κυρίως νέους. Εδώ και πολλά χρόνια συμμετάσχω σε πολλές από τις δραστηριότητες της παροικίας μας. Η καθημερινή μου επαφή, κυρίως με τη νεολαία της παροικίας μας, μού έδωσε τη δυνατότητα να κατανοώ τα προβλήματα και τους προβληματισμούς που αντιμετωπίζουν. Επίσης, πιστεύω πως υπάρχουν πολλοί από τους τομείς δραστηριότητας της Ε.Κ.Κ όπου πραγματικά μπορώ να βοηθήσω. Υπάρχουν επίσης, καταστάσεις και χειρισμοί που πιστεύω ότι θα πρέπει να βελτιωθούν ή να αλλάξουν. Οι οραματισμοί μου θα ανακοινωθούν στους συμπαροίκους μας την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης, στο διάστημα των τριών λεπτών που παραχωρεί η Δ.Ε. στους υποψηφίους.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πολλοί υποψήφιοι δεν συμμετείχαν στις Εφορείες της ΕΚΚ καθόλου. Άλλοι, ήταν μέλη και δεν πατούσαν και όμως είναι υποψήφιοι. Πώς το ερμηνεύετε αυτό;

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΡΟΥΝΣΤΕΪΝ: Οι αμερικάνοι λένε, «πάντοτε υπάρχει πρώτη φορά». Η διαχείριση της Ε.Κ.Κ θέλει ανθρώπους σοφούς, μορφωμένους, δραστήριους, επαγγελματίες και σοβαρούς. Η απόσταση που κρατούν κάποιοι συμπάροικοί μας, δεν σημαίνει «δεν μπορώ» αλλά σημαίνει «δεν θέλω». Αφού τώρα όμως θέλουν και επιθυμούν να συμμετάσχουν στο «σωματείο» με την πιο πολύ δουλειά και αφού η εμπειρία τους στον τομέα διαχείρισης τους κάνει «κατάλληλους» για αυτή τη θέση, είναι όλοι ευπρόσδεκτοι.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιες κατά την γνώμη σας θα ήταν οι προδιαγραφές της καλύτερης Διαχειριστικής Επιτροπής της ΕΚΚ;

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΡΟΥΝΣΤΕΪΝ: Μια επιτροπή που θα έχει «σοφούς και έμπειρους», νέους και δημιουργικούς, σεβάσμιους και με καλή καρδιά ανθρώπους, που πονάνε την παροικία και ενδιαφέρονται πραγματικά για τους παροίκους και όχι για την «καρέκλα».

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τί θα ζητούσατε από τους υποψηφίους, πριν και μετά τις εκλογές;

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΡΟΥΝΣΤΕΪΝ: Αυτό που ζητάω από τους υποψήφιους είναι η δέσμευσή τους σχετικά με το πρόγραμμα που ανακοινώνει ο καθένας τους μιλώντας με συμπαροίκους. Ένα πραγματικό πρόγραμμα και όχι απλώς λασπολογίες και κουτσομπολιά. Οι ψηφοφόροι δεν ξεχνούν. Θα πρέπει όμως πάνω απ’ όλα, να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, ακόμη και αν έχουμε διαφορετικές απόψεις. Εγώ, προσωπικά, τρέφω σεβασμό και εκτίμηση προς όλους τους 4 εξερχόμενους-συνυποψήφιους Κοινοτικούς Επιτρόπους, ακόμη και αν πολλές με έβρισκαν αντίθετο σε προτάσεις, ιδέες και χειρισμούς τους. «Ότι διαφωνούμε, δεν σημαίνει ότι είμαστε εχθροί».

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης