Το δριμύ «κατηγορώ» του Προέδρου του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας Εδμ. Κασιμάτη για όσους δεν ψήφισαν για το νέο καταστατικό του ΕΝΟΑ (VIDEO)


 

 

 

 

Σταθμό στην εκατόχρονη και πλέον ιστορία του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας αποτέλεσε το Σάββατο 26 Αυγούστου, η ψήφιση του νέου καταστατικού του αθλητικού σωματείου της παραθαλάσσιας πόλης της Αίγυπτου, που έχει συνδέσει την παρουσία της με τον Ελληνισμό και την παροικία.

 

 

 

 

Με την ψηφοφορία αυτή, και μάλιστα με τουλάχιστον 50 ψήφους παραπάνω από τους απαιτούμενους από τη διαδικασία (που είχε ορίσει ο νέος νόμος 71/2017 του αιγυπτιακού κράτους) από το κυρίαρχο σώμα, ο ΕΝΟΑ μπόρεσε και διατήρησε την ελληνικότητά του, όπως με πολύ μεγάλη ικανοποίηση τόνισε ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Εδμόνδος Κασιμάτης, ακόμη μεγαλύτερη από την εποχή εκείνη που και πάλι διέσωσε την ελληνικότητα του Σωματείου, πριν από 17 περίπουχρόνια, αποδεικνύοντας στις αρμόδιες αρχές τη σύνδεση που έχει ο ΕΝΟΑ με την Ελλάδα, ανήκοντας και συμπεριλαμβανόμενος στην συνθήκη του Μοντρέ και στις διακρατικές συμφωνίες του 1937 και του 1949. Ο κ. Κασιμάτης, τώρα πλέον και ως Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, δεν κρύβει την ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι διασώθηκε πλήρως η ελληνικότητα του σωματείου.

 

 

 

 

Ευχαρίστησε μάλιστα όλους όσοι από τα τακτικά μέλη προσήλθαν και ψήφισαν στην απαιτούμενη από το νόμο διαδικασία. Ιδιαιτέρως μάλιστα ευχαρίστησε τους Καϊρινούς μέλη του ΕΝΟΑ, που έφτασαν στην Αλεξάνδρεια για τον ίδιο σκοπό. Και με εξαιρετικό τρόπο, ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του εξαιρετικά και ειδικά την Μεγάλη Ευεργέτιδα κα Στέλλα Κυριάζη για τη μεγάλης της αγάπη για τον ΕΝΟΑ, όπου – όπως είπε – απέδειξε ότι είναι μία πραγματική μεγάλη Ελληνίδα, και την ευχαρίστησε θερμά και δημόσια. Ο Πρόεδρος του ΕΝΟΑ ευχαρίστησε παράλληλα θερμά όλους όσοι πραγματικά στήριξαν, στηρίζουν και θα στηρίζουν τον ΕΝΟΑ και γενικότερα τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό και δη Αλεξανδριανό Ελληνισμό.

 

 

 

 

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξάνδρειας εξαπέλυσε ένα δριμύ «κατηγορώ» προς όλα όσα τακτικά μέλη δεν προσήλθαν να ψηφίσουν για την έγκριση του καταστατικού του ΕΝΟΑ.

 

 

 

 

Ακολουθεί η μαγνητοσκοπημένη δήλωση του κ. Κασιμάτη:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Και οι φωτογραφίες από την ψηφοφορία αλλά και το γεύμα που ακολούθησε στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξάνδρειας για όλα τα τακτικά μέλη του ΕΝΟΑ:

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης