Κύπριος Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Σοβαρή, ελπιδοφόρα και με προοπτικές ενδυνάμωσης η συνεργασία Κύπρου, Ελλάδος και Αιγύπτου»


«Σοβαρή, ελπιδοφόρα και με προοπτικές περαιτέρω ενδυνάμωσης», χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, στις 19 Νοεμβρίου στην Αθήνα, τη συνεργασία Κύπρου, Ελλάδος και Αιγύπτου, μέσα στο γενικό πλαίσιο «της δύσκολης», όπως είπε, κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

 

 

Προς τούτο, από έγκυρη πηγή στην ελληνική πρωτεύουσα υπάρχει πληροφόρηση ότι κι άλλες χώρες της περιοχής επιθυμούν να προστεθούν στην «Τριμερή», και ότι με δύο από αυτές έχουν ήδη αρχίσει συζητήσεις.

 

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι Αθήνα, Λευκωσία και Κάιρο βλέπουν θετικά αυτήν την προοπτική «διεύρυνσης της Τριμερούς» και τονίζουν ότι η συνεργασία αυτή μεταξύ κι άλλων κρατών της περιοχής δεν λειτουργεί «ενάντια σε άλλα κράτη», αλλά με μόνο στόχο την ενδυνάμωση της σταθερότητας στην περιοχή.

 

 

Μάλιστα, και πηγές από τις Βρυξέλλες επισημαίνουν ότι «μόνο θετικά μπορεί να προκύψουν από τέτοια συνεργασία».

 

 

Ο Κύπριος Κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε στην αίθουσα «Γιάννος Κρανιδιώτης» στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος προς κυπριακές οργανώσεις στην Ελλάδα.

 

 

Η εκδήλωση και ομιλία του κ. Χριστοδουλίδη στο Υπουργείο Εξωτερικών διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΚΟΕ), την Πρωτοβουλία «Έτος Κύπρου 2014», και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), με τη στήριξη της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης