ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ για τον ΕΝΟΑ Αθήνας!! «Στις 11 Οκτωβρίου, θέλουν να κλείσουν τον Όμιλο. Δεν θα τούς αφήσουμε» λέει ο Πρόεδρος Ρ. Γκαττ (VIDEO)


 

 

 

 

Κραυγή αγωνίας από την Αθήνα, από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, Ρότζερ Γκαττ, για να αποφευχθεί το οριστικό λουκέτο του ΕΝΟΑ, που οι αρμόδιοι φορείς το καθορίζουν στις… 11 Οκτωβρίου, έχοντας δώσει μία τελική διορία… μίας επιπλέον μόνον εβδομάδας!…

 

Σε μία τηλεφωνική του επικοινωνία με το «ΠΥΡΑΜΙΣ», ο Πρόεδρος Ρ. Γκαττ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την «ταφόπλακα» που κάποιοι θέλουν να ρίξουν στο ιστορικό αιγυπτιώτικο ναυταθλητικό σωματείο της Αθήνας, που έχει προσφέρει στην πατρίδα μας, δεκάδες επιτυχίες και μετάλλια των αθλητών του.

 

 

 

Στην τηλεφωνική του δήλωση στο ΠΥΡΑΜΙΣ και τον Νίκο Κάτσικα, δείτε μέσα από το βίντεο που ακολουθεί, τί δηλώνει ο Πρόεδρος του ΕΝΟΑ Αθήνας κ. Ρότζερ Γκαττ:

 

 

    

 

 

 

 

 

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΝΟΑ, ΡΟΤΖΕΡ ΓΚΑΤΤ, ΣΤΟ ΠΥΡΑΜΙΣ

 

 

 

«Εγώ δε θα αφήσω να ξανασφραγίσουνε τον Όμιλο. Αυτός είναι ξεφτιλισμός! Μάς ξεφτιλίζουνε… Δεν είμαστε τραμπούκοι!», δηλώνει ο Πρόεδρος του ΕΝΟΑ κ. Ρότζερ Γκαττ.

 

 

Και ο Πρόεδρος του ΕΝΟΑ συνεχίζει στη δήλωσή του προς το ΠΥΡΑΜΙΣ:

 

 

«Είμαστε ένας Όμιλος με ιστορία και έπρεπε να μάς σέβονται! Εμείς διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε…», προσθέτει.

 

 

Και αναφερόμενος στη συμβολή του ΕΝΟΑ στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο κ. Γκαττ τόνισε:

 

 

«Όταν η Ελλάδα μάς ήθελε, εμείς ήμασταν εκεί! Σήμερα, πού είναι η Ελλάδα;»

 

 

Και ο Πρόεδρος του ΕΝΟΑ επισημαίνει κατηγορηματικά:

 

 

«Δε θα αφήσω να ξανάρθουν να σφραγίσουνε τον Όμιλο… Έχω πει και στον Υπουργό και σε όλους, ότι έτσι και έρθει κάποιος στις 11 του μηνός (ΣΣ. Οκτωβρίου) και σφραγήσει, δε θα το δεχτώ αυτό και θα παραδώσω ζωντανά στις τηλεοράσεις, τα κλειδιά στον Υπουργό».

 

 

«Δε θα αφήσω αυτόν τον εξευτελισμό να μάς γκρεμήσουν την ιστορία που έχουμε φτιάξει τόσα χρόνια», προσθέτει.

 

 

Και απευθυνόμενος προς όλους τους Αιγυπτιώτες ανά τον κόσμο, τονίζει ο κ. Γκαττ:

 

 

«Πρέπει κάποιος να βγει να μιλήσει από τους Αιγυπτιώτες. Νιώθουμε μόνοι μας εδώ, στην Ελλάδα! Κάποιος πρέπει να αντιδράσει…»

 

 

Και ο κ. Γκαττ ζητάει απλώς μία πίστωση χρόνου, όπως αυτή που έχει δοθεί σε αντίστοιχους ναυταθλητικούς φορείς στην περιοχή του πρώην Ελληνικού, έτσι ώστε να φτιαχτεί το νέο σπίτι του ΕΝΟΑ.

 

 

«Στο δρόμο δεν μπορούμε να μείνουμε… Μόνον όταν φτιαχτεί το νέο μας σπίτι, θα αφήσουμε το σπίτι μας. Μόνον έτσι θα φύγουμε από εκεί…»

 

 

 

 

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ «ΤΟ ΒΗΜΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

 

 

 

Με το θέμα, έχει αρχίσει και ασχολείται έντονα και με εκτενή ρεπορτάζ ο αθηναϊκός τύπος, όπως το αναλυτικό ρεπορτάζ του «ΒΗΜΑΤΟΣ».

 

 

 

Η αθηναϊκή εφημερίδα γράφει συγκεκριμένα:

 

 

 

«Στις 10 Οκτωβρίου και εάν δεν βρεθεί μια λύση την τελευταία στιγμή ο Ελληνικός Ναυτικός Ομιλος Αιγυπτιωτών (ΕΝΟΑ) στον Αγιο Κοσμά, ένας από τους πιο ιστορικούς ναυταθλητικούς ομίλους της χώρας, θα κατεβάσει τα ρολά», επισημαίνει το «ΒΗΜΑ», από την Αθήνα.

 

Και συνεχίζει:

 

Ο λόγος είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί λύση στο ζήτημα της μεταστέγασης του ομίλου, που προέκυψε από το 2012, όταν και ψηφίστηκε ο νόμος για την αξιοποίηση του Ελληνικού. Σύμφωνα και με τις μνημονιακές δεσμεύσεις, η παραλία περιοχής και όλοι οι χώροι, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του Ομίλου, πρέπει να παραδοθούν στην πολιτεία.

 

Έκτοτε η διοίκησή του έκανε επανειλημμένα προσπάθειες για να βρεθεί λύση για τη μετεγκατάσταση του Ομίλου ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί. Οι προσπάθειες μέχρι σήμερα έχουν αποβεί άκαρπες.

 

Στις 14 Μαρτίου εστάλη στον ΕΝΟΑ επιστολή από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΕ, όπου μεταξύ των άλλων αναφέρονται τα εξής: «Επειδή παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της Εταιρείας μας, δεν έχετε απελευθερώσει ως οφείλατε τους χώρους τους οποίους κατέχετε αυθαίρετα στο παράκτιο μέτωπο του Αγίου Κοσμά – παρά το γεγονός ότι και η Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά (νυν Περιφερειακή Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου) έχει εκδώσει, κατά του Ομίλου σας, Πρωτόκολλο Αυθαίρετης Χρήσης και Διοικητικής Αποβολής σας από το ακίνητο – σας καλούμε διά της παρούσης να αποχωρήσετε άμεσα από το ακίνητο και να μας παραδώσετε όλους τους ως άνω χώρους ελεύθερους προς χρήση, άλλως σας δηλώνουμε ότι θα ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα από τον νόμο μέτρα για την απομάκρυνσή σας από το ακίνητο και για την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας και του δημοσίου συμφέροντος».

 

«Έχουμε κάνει τα πάντα για να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα της μετεγκατάστασης, αλλά οι αρμόδιοι συνεχώς υπόσχονται και στο τέλος δεν γίνεται τίποτα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, ένας εκ των δύο αντιπροέδρων του Ομίλου.

 

Να σημειωθεί ότι Ομιλος είναι εγκαταστημένος στον συγκεκριμένο χώρο από το 1965. Ο χώρος παραχωρήθηκε από το ελληνικό κράτος, όχι απλά για αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και σε αναγνώριση της πολιτείας της προσφοράς του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν παραχώρησε τις εγκαταστάσεις του στη Διοίκηση του Ελληνικού Ναυτικού, όταν δεν υπήρχε κράτος επί Κατοχής. Η ελληνική πολιτεία αναγνωρίζει τη συνδρομή των Ελλήνων της Αιγύπτου για την απελευθέρωση της πατρίδας με το να τους χαρακτηρίζει σήμερα ως… καταπατητές.

 

Όπως εξηγεί ο κ. Κωνσταντακόπουλος, εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας έχει προταθεί στη διοίκηση του Ομίλου να μεταφέρουν τις εγκαταστάσεις τους σε ένα ερειπωμένο κτίριο που βρίσκεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και το οποίο, όπως επισημαίνει, χρειάζεται ένα κονδύλι ύψους 500-600 χιλιάδων ευρώ για να γίνει λειτουργικός χώρος.

 

«Όμως μας έχουν αποκλείσει εντελώς το ενδεχόμενο οποιασδήποτε χρηματοδότησης. Εχουμε απευθυνθεί παντού, αλλά κανείς δεν δίνει λύση. Αυτή τη στιγμή μας έχουν δώσει μια διορία μέχρι τις 10 Οκτωβρίου για να κλείσουμε. Τους εξηγήσαμε ότι χρειαζόμαστε τουλάχιστον τρεις-τέσσερις μήνες για να μεταφερθούμε, αλλά δεν τους ενδιαφέρει» λέει ο κ. Κωνσταντακόπουλος.

 

Σήμερα το αθλητικό δυναμικό του Ομίλου απαρτίζεται από τριακόσιους (300) αθλητές και 35 αθλητές ΑΜΕΑ, ενώ οι εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν πέρα από το κτίριο διοικήσεως εντευκτήριο, νεώσοικους, προβλήτα, υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα basket, beach volley και beach tennis), τα οποία έχουν κατασκευαστεί με έξοδα του Ομίλου. Αθλητές του ΕΝΟΑ κερδίζουν συνεχώς διακρίσεις όπως τα δύο χρυσά (Νίνο Νικολαΐδης και Αντώνης Παπακωνσταντίνου) και ένα αργυρό (Δήμητρα Τσαμοπούλου) που κατακτήθηκαν στο τελευταίο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στο Μπρεστ, της Λευκορωσίας.

 

Η απόφαση για το λουκέτο στον Ομίλο έχει προκαλέσει και την έντονη αντίδραση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κάνοε-Καγιάκ, της Κολυμβητικης Ομοσπονδίας, του Δήμου Αλίμου και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, οι οποίοι με πρόσφατες επιστολές προς τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη εκφράζουν τη λύπη τους για την απομάκρυνση του ΕΝΟΑ από τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και κάνουν έκκληση για την εξεύρεση λύσης ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του Ομίλου.

 

Επίσης την αντίδρασή τους έχουν εκφράσει σε προσωπικό επίπεδο στον πρόεδρο του ΕΝΟΑ κ. Ρότζερ Γκατ και προς την πολιτεία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β’ και οι πρόεδροι των κοινοτήτων των Ελλήνων σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια.

 

 

Ιστορικό του ΕΝΟΑ

 

 

Η έμπνευση της ίδρυσης του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών ανήκει σε μια μικρή ομάδα επαναπατρισθέντων αθλητών του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας. Με πρωταγωνιστές τους Αλέξανδρο Μιχαηλίδη και Σταμάτη Βαζακόπουλο αρχίζει η αναβίωση του Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας στην Ελλάδα.

 

Το 1965 το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας δέχεται να παραχωρηθεί μέρος της έκτασής του σε αναγνώριση των υπηρεσιών που προσέφερε στο ελληνικό κράτος ο ΕΝΟ Αλεξάνδρειας. Ο Ομιλος ιδρύεται επισήμως τον Σεπτέμβριο του 1965 και τον Ιανουάριο του 1966 αναγνωρίζεται η ίδρυσή του από το Πρωτοδικείο Αθηνών και το Συμβούλιο Αθλητισμού την κρίνει ωφέλιμη. Σταδιακά ο Ομιλος εξελίχθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα σωματεία στον Ναυταθλητισμό.

 

 

 

 

 

 

 

3 responses to “ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ για τον ΕΝΟΑ Αθήνας!! «Στις 11 Οκτωβρίου, θέλουν να κλείσουν τον Όμιλο. Δεν θα τούς αφήσουμε» λέει ο Πρόεδρος Ρ. Γκαττ (VIDEO)”

  1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΡΕΒΥΝΘΗ says:

    Μπράβο στον Πρόεδρο του ΕΝΟΑ για τη θαρραλέα του προσέγγιση του προβλήματος, το είπα και χθες σε ανάρτησή μου, ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟΣΗ ΠΡΕΜΟΥΡΑ να φύγει ο Ομιλος αμέσως απ’τον Αγιο Κοσμα,έχουν φύγει όλοι οι άλλοι, τα εργα για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ είναι έτοιμα ν’αρχίσουν κι εμεις είμαστε το μόνο εμπόδιο? ΝΤΡΟΠΗ και πάλι ΝΤΡΟΠΗ για ενα σωματείο που έχει προσφέρει τόσα πολλά, που δίδαξε ήθος και ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ όχι μόνο στα παιδια του Ομίλου αλλά και στάθηκε παράδειγμα για παιδιά άλλων συλλόγων. Ως μητέρα δυο παιδιών που αγωνίσθηκαν πάρα πολλά χρόνια με τα χρώματα του Συλλόγου και διακρίθηκαν σε Εθνικό επίπεδο, εχοντας συμβάλλει κι εγω με σκληρή δουλειά για αρκετά χρόνια για την επιτυχια του ΕΝΟΑ,εκράζω την ΕΝΤΟΝΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ μου για όλα αυτα που συμβαίνουν και ελπίζω να επικρατήση η λογική και να βρεθεί λύση στο πρόβλημα μας.

  2. ΛΟΙΖΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ says:

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΜΑΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ. ΝΤΡΟΠΗ!!

  3. Αλέξανδρος Αζράκ says:

    Απαράδεκτο. Δεν πρέπει να γίνει . Ήμουν μέλος το Ναυτικού όμιλου απο το 1968 και για περίπου 30 χρόνια. Γνώρισα πολλους ανθρώπους, πέρασα αξέχαστες στιγμές.
    Είναι αυτοκτονία αυτό που θέλουν να κάνουν .
    Έυχομαι να βρεθεί λύση την τελευταία στιγμή

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης