Τη δική της «Disneyland» θα αποκτήσει η Αίγυπτος, ένα έργο στην Μάρσα Ματρούχ, κόστους 3,3 δις δολαρίων, με 40.000 νέες θέσεις εργασίας


 

 

 

Από τα πιο μεγαλεπήβολα έργα στην Αίγυπτο, είναι αυτό που ξεκινάει άμεσα η κατασκευή του στην Αίγυπτο, με τη δημιουργία μίας νέας «Disneyland» στην περιοχή της μεσογειακής πόλεως Μάρσα Ματρούχ. Ένα έργο, που όπως ανακοινώθηκε θα κοστίσει συνολικά 3,3 δις δολάρια και θα δημιουργήσει 40.000 νέες θέσεις εργασίας.

 

 

 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το πρώτο στάδιο των έργων, μετά το οποίο θα μπορεί το νέο αυτό πάρκο διασκέδασης να δεχτεί επισκέπτες θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια από σήμερα, ενώ το όλο πρόγραμμα μέχρι την πλήρη κατασκευή όλου του πάρκου θα είναι πλήρως έτοιμο μέχρι το 2028.

 

 

 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Egypt Independent», την απόφαση για την κατασκευή του εν λόγω μεγάλου έργου, υπέγραψαν από κοινού Κυβερνήτης της περιφέρειας Ματρούχ κ. Αλαά Αμπού Ζάιντ με την εκπρόσωπο της εν λόγω εταιρείας θεματικών πάρκων στη Μέση Ανατολή και την Αφρική κα Λίζα Μαρί Στέφεν, παρουσία της Υπουργού Επενδύσεων και Διεθνούς Συνεργασίας της Αιγύπτου κας Σάρχ Νασρ.

 

 

 

Το έργο θα πραγματοποιηθεί με κεφάλαια που θα προέλθουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σαουδική Αραβία, σε μία έκταση 5.080 στρεμμάτων στην παραθαλάσσια πόλη της Μάρσα Ματρούχ, που αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό κέντρο της μεσογειακής πλευράς της Αιγύπτου.   

 

 

 

Μιλώντας κατά την τελετή της υπογραφής, η Υπουργός Επενδύσεων κα Νασρ τόνισε ότιη δημιουργία του θεματικού πάρκου «Disneyland» στην Αίγυπτο και στην περιοχή της Μάρσα Ματρούχ αποτελεί το μεγαλύτερο έργο με διεθνή κεφάλαια που πραγματοποιείται στη χώρα, μετά την ψήφιση του νέου αναπτυξιακού νόμου.

 

 

 

Και η Αιγυπτία Υπουργός συνέχισε, λέγοντας ότι το όλο έργο θα περιλαμβάνει ένα ανοιχτό ζωολογικό κήπο, ένα θεματικό θαλάσσιο πάρκο, καθώς και τη δημιουργία πολλών ξενοδοχείων.

 

 

 

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι αυτό θα είναι παγκοσμίως και ένα από τα μεγαλύτερα έργα της εν λόγω εταιρείας.  

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης