Το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας, υποδέχεται το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, την Παρασκευή 22 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ


 

 

 

 

 

Μία μεγάλη εκδήλωση – φόρο τιμής στους αγώνες των Ηρώων του 1821 και της ελληνικής μας παράδοσης, θα πραγματοποιήσει το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, την Παρασκευή 22 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, όπου θα υποδεχτεί το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Φλώρινας.

 

 

Πρόκειται για ένα από τα ιστορικότερα παραρτήματα των Λυκείων Ελληνίδων, με 250 τακτικά μέλη, που συμπληρώνει φέτος 67 χρόνια ζωής από το 1952, από τότε που ιδρύθηκε στην ακριτική ελληνική πόλη και επιτελεί σπουδαίο πολιτιστικό έργο, με τη συμμετοχή των 250 μελών του, όλες γυναίκες της ακριτικής Φλώρινας.

 

 

Έτσι, μετά τις σημαντικές αποστολές που το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας πραγματοποίησε στο εξωτερικό, στο Κίεβο και την Πολωνία, το Κάιρο είναι ο επόμενος μεγάλος σταθμός, όπου ομάδα δώδεκα χορευτών και χορευτριών του θα παρουσιάσει χορούς από την Ελλάδα, μεταφέροντας τα ελληνικά χρώματα της πατρίδας μας, υπό την επίβλεψη και την παρουσία της δραστήριας Προέδρου τους, της κας Χριστίνας Γκόλνα καθώς επίσης και εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Φλώρινας.

 

 

Να σημειωθεί ότι μαζί με το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας, θα παρουσιάσει χορούς και το χορευτικό συγκρότημα της Αμπετείου Σχολής Καΐρου.

 

 

Θα ακολουθήσει μεγάλη δεξίωση από το Ελληνικό Κέντρο Κάΐρου, προς τιμήν του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας, και όπου όλη η Αιγυπτιώτικη παροικία, όλοι οι Έλληνες και Κύπριοι είναι προσκεκλημένοι.

 

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις δραστηριότητες του Λυκείου Ελληνίδων της ακριτικής Φλώρινας:

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης