Ελιές και φέτα μεταναστεύουν στην Σαουδική Αραβία, με την Ελληνο-Σαουδαραβική μεικτή επιχείρηση «Αtlas Trade Group»


Mετά από πολύμηνες και συντονισμένες προσπάθειες και με την ενεργό στήριξη και συνδρομή του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Τζέντας, η Ελληνο-Σαουδαραβική μικτή επιχείρηση «Αtlas Trade Group» προχωρά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην τοποθέτηση ελληνικών παραδοσιακών και ποιοτικών προϊόντων τροφίμων στην Σαουδαραβική αλυσίδα τροφίμων και προϊόντων «Delicatessen» Manuel.

Αυτό αναφέρει ενημερωτικό έγγραφο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Ελληνικού Γενικού Προξενείου στη Τζέντα.

 

Όπως αναφέρεται, η συγκεκριμένη αλυσίδα τροφίμων με την εμπορική επωνυμία «Manuel Trading Company Limited», βρετανικής ιδιοκτησίας, δραστηριοποιείται στην Σαουδική Αραβία με την επωνυμία «IBDAA AL QASR Co. Ltd.». «Διαθέτει σειρά από σούπερ μάρκετ και υπερμάρκετ και απευθύνεται κυρίως στα μεσαία και ανώτερα στρώματα του τοπικού καταναλωτικού κοινού, προσφέροντας σημαντική ποικιλία εκλεκτών προϊόντων διατροφής και άλλων τροφίμων.
Η τοποθέτηση και προώθηση ελληνικής προελεύσεως τροφίμων αποκτά μεγαλύτερη σημασία δεδομένων αφενός των υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών της συγκεκριμένης αλυσίδας για τα προς διάθεση προϊόντα, αφετέρου δε λόγω, της μέχρι σήμερα, περιορισμένης παρουσίας ελληνικών τροφίμων και προϊόντων διατροφής στα ράφια της συγκεκριμένης αλυσίδας.
Ελληνικής καταγωγής προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, ελιές, φέτα, προϊόντα αρτοποιΐας και άλλα υπάρχουν σε εξαιρετικά περιορισμένες ποσότητες και η παρουσία τους κρίνεται ως προσωρινή και αποσπασματική».

 

Η εταιρεία «Atlas Trade Group» αποτελεί μικτή επιχείρηση Ελλήνων και Σαουδαράβων επιχειρηματιών και ιδρύθηκε προ ολίγων μηνών, μετά την επιτυχή παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων στην πρόσφατη 1η διεθνή έκθεση τροφίμων «FOODEX SAUDI» που πραγματοποιήθηκε στη Τζέντα τον περασμένο Δεκέμβριο.

 

Η πρώτη παραγγελία για εισαγωγές ελληνικών τροφίμων στην συγκεκριμένη αλυσίδα ανέρχεται, σύμφωνα με τους ενδιαφερόμενους Έλληνες εξαγωγείς, σε 325.000 Ριάλια Σαουδικής Αραβίας ή 65.000 ευρώ και αφορά στις εισαγωγές ευρείας επιλογής ελληνικών τροφίμων, όπως ελαιόλαδο, ελιές, φέτα, μέλι, μπαχαρικά διαφόρων ειδών, μαρμελάδες και άλλα.
Η εν λόγω επιχειρηματική συμφωνία, παρόλο το σχετικά μικρό μέγεθός της, αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα στο σύνολο των επίμονων και συνεχών προσπαθειών των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων ώστε να προωθήσουν ποιοτικά και επώνυμα προϊόντα διατροφής στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας.

 

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης