Επίσκεψη στην Αίγυπτο του Υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη


 

 

 

 

Επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει σειρά συναντήσεων με πολιτικούς και θρησκευτικούς παράγοντες της χώρας.

 

 

 

Σημειώνεται ότι στην Αθήνα στις 29 – 31 Οκτωβρίου διεξάγεται η 2η Διεθνής Διάσκεψη για τον θρησκευτικό και πολιτισμικό πλουραλισμό και την ειρηνική συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή, μια πρωτοβουλία του ΥΠΕΞ και του Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, στη οποία η Αίγυπτος έχει εξαιρετική συμμετοχή.

 

 

 

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Υφυπουργού Εξωτερικών η έδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, όπου έγινε δεκτός από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ. Θεόδωρο Β’ και στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό στην παρουσίαση του λευκώματος «Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, 10 χρόνια από τα εγκαίνια του Πατριαρχικού Μεγάρου».

 

 

 

Ακολούθως, την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017, ο κ. Αμανατίδης μετέβη στη Χερσόνησο του Σινά, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη στον Κυβερνήτη του Νοτίου Σινά, Gen Khaled Fouda.

 

 

 

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών μετέβη στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο όρος Σινά.

 

 

 

Κατά την παρουσία του στην Μονή, ο κ. Αμανατίδης θα ενημερωθεί σχετικά με τις μορφωτικές και πολιτιστικές δράσεις του σημαίνοντος αυτού Μνημείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO αλλά και τα προβλήματα της παλαίφατης Μονής.

 

 

 

 

Πηγή: Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης