Επίσκεψη εργασίας του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη στο Λίβανο, στις 28 Μαρτίου


 

 

 

 

 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε στο Λίβανο στις 28 Μαρτίου ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή.

 

 

 

Ο Υπουργός Εξωτερικών παρακάθισε σε συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου  κ. Gebran Bassil. Οι δύο Υπουργοί προχώρησαν σε ανασκόπηση ολόκληρου του εύρους των διμερών σχέσεων Κύπρου – Λιβάνου.

 

 

 

Ειδικότερα συζήτησαν για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον πολιτικό, στον στρατιωτικό και στον οικονομικό τομέα. Στο επίκεντρο τέθηκε, επίσης, η συνεργασία μεταξύ ΕΕ – Λιβάνου, το Κυπριακό και οι τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις, όπως επίσης και οι σχεδιασμοί για σύγκληση Τριμερούς Συνάντησης μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Λιβάνου.  Ο Υπουργός Εξωτερικών Λιβάνου παρέθεσε γεύμα εργασίας προς τιμήν του Κύπριου ομόλογου του.

 

 

 

Επίσης, ο κ. Χριστοδουλίδης έγινε το απόγευμα δεκτός από τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου κ. Saad Hariri. Τη συνάντηση τους απασχόλησαν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Κύπρου – Λιβάνου, οι σχέσεις ΕΕ – Λιβάνου, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και η συμμετοχή της Κύπρου στα επικείμενα Συνέδρια των Παρισίων και Βρυξελλών, προς ενίσχυση του Λιβάνου και των δομών του, καθώς και για αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

 

 

 

Εξάλλου, το πρωί, ο κ. Χριστοδουλίδης παρέθεσε πρόγευμα εργασίας στους διαπιστευμένους Πρέσβεις στην Κυπριακή Δημοκρατία με έδρα τη Βηρυτό (Αλγερίας, Μπαγκλαντές, Μαλαισίας, Ουρουγουάης και Πακιστάν), με τους οποίους συζήτησε περιφερειακά και διμερή ζητήματα, καθώς και θέματα ειδικού ενδιαφέροντος για τις χώρες αυτές.

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Υπουργός προέβη σε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

 

 

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στον Λίβανο, ο Υπουργός Εξωτερικών είχε επίσης συνάντηση με τον Μητροπολίτη Βηρυτού Elias Audi, ενώ ξεναγήθηκε στην Έκθεση «Βηρυτός, Πόλη της Συνύπαρξης» των γνωστών Κυπρο– Λιβανέζων  καλλιτεχνών Λένας και Χίλντας Κελεκιάν.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης