Τον Αρχιεπίσκοπο Σινά Δαμιανό επισκέφθηκε ο Υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου Σ. Σόμπχι, στο νοσοκομείο του Καΐρου, όπου νοσηλεύεται


 

 

 

 

 

 

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, επισκέφθηκε σήμερα (8 Φεβρουαρίου) το απόγευμα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Αιγύπτου κ. Σέντκι Σόμπχι, τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ. Δαμιανό, στο στρατιωτικό νοσοκομείο «Αλ Γκαλά» του Καΐρου, όπου νοσηλεύεται από πρόσφατο σοβαρό ατύχημα, όταν έπεσε από κενό στις 29 Ιανουαρίου στο ασανσέρ της Μονής της Αγίας Αικατερίνης.

 

 

 

 

«Είμαστε όλοι κοντά σας», είπε στον Προκαθήμενο του θεοβάδιστου μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης ο Αιγύπτιος Υπουργός Άμυνας. «Είναι μαζί σας οι Ένοπλες Δυνάμεις, όλος ο κόσμος και ο Πρόεδρος της χώρας Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι».

 

 

 

 

 

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΜΠΝΤΕΛ ΦΑΤΑΧ ΑΛ ΣΙΣΙ

 

 

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός, έχοντας περάσει δέκα μέρες ακριβώς από το ατύχημα και έχοντας δεχτεί την αμέριστη φροντίδα των υπηρεσιών της Αιγύπτου, δεν έπαψε να μιλάει για το ενδιαφέρον όλων όσοι προσέτρεξαν για να τον βοηθήσουν στην περιπέτειά του.

 

 

 

 

«Πάνω από όλα, θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Αλ Σίσι και εσάς κε Υπουργέ, που στείλατε αμέσως ειδικό αεροπλάνο για να με παραλάβει από το Σαρμ Ελ Σέιχ και να με μεταφέρετε στο Κάιρο…» είπε ο Αρχιεπίσκοπος Σινά στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Αιγύπτου.

 

 

 

 

 

 

ΣΕΝΤΚΙ ΣΟΜΠΧΙ,

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ:

«Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ,

ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ»

 

 

 

 

 

«Ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω για σας. Εσείς, αξίζετε πραγματικά περισσότερα», απάντησε με συγκινητικό τρόπο ο επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας της Αιγύπτου. Προσθέτοντας: «Όλοι ευχόμαστε και είμαστε σίγουροι για αυτό, όπως με ενημερώνουν και οι θεράποντες ιατροί, ότι θα έχετε ταχεία ανάρρωση και ότι γρήγορα θα επιστρέψετε στα καθήκοντά σας. Η Αίγυπτος και το μοναστήρι στο Σινά, σάς χρειαζόμαστε Σεβασμιώτατε», είπε ο κ. Σόμπχι.

 

 

 

 

Μάλιστα, ο σεβάσμιος Ιεράρχης κ. Δαμιανός είπε στον Αιγύπτιο Υπουργό Άμυνας ότι θα ζητήσει από τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο να ευχαριστήσει τον ομόλογό στην Αίγυπτο…

 

 

 

 

Για να πάρει την πραγματικά απροσδόκητη απάντηση, ένα γεγονός που δε γνώριζε, ότι ο κ. Καμμένος ήδη συνομίλησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, από τις προηγούμενες ημέρες, και τού μετέφερε τις θερμές ευχαριστίες για ό,τι κάνει η Αίγυπτος για τον Αρχιεπίσκοπο Σινά.

 

 

 

 

«Με τον κ. Καμμένο, είμαστε πολύ παραπάνω από φίλοι και εκτιμώ βαθειά το έργο του», προσέθεσε ο Αιγύπτιος Υπουργός.

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι κατά την ημίωρη επίσκεψη που πραγματοποίησε στον Αρχιεπίσκοπο Σινά ο Αιγύπτιος Υπουργός Αμύνης, τον συνόδευε ο Διοικητής του Στρατιωτικού νοσοκομείου «Αλ Γκαλά» του Καΐρου, Στρατηγός κ. Μπάχα, ο οποίος είναι και ο επιβλέπων όλων των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αιγύπτου.

 

 

 

 

Την ίδια ώρα, δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο Σινά ήταν ο μοναχός Παΐσιος και ο Σύμβουλος του Δεσπότη και επιχειρηματίας κ. Αντώνης Καζαμίας, που είχαν και εκείνοι θερμή χειραψία με τον Αιγύπτιο Υπουργό.

 

 

 

 

Από την πλευρά του, και ο κ. Καζαμίας ευχαρίστησε το αιγυπτιακό κράτος, τον Διοικητή της Περιφέρειας Νοτίου Σινά Στρατηγό Χάλιντ Φούντα, τον Υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου κ. Σόμπχι και στο πρόσωπό του, τον Πρόεδρο Αλ Σίσι, για ό,τι κάνουνε για τον Αρχιεπίσκοπο Σινά.

 

 

 

 

Η συζήτηση που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, είχε και τις ξεχωριστές προσωπικές στιγμές της.

 

 

 

 

Το «ευχαριστώ» του Αρχιεπισκόπου κ. Δαμιανού προς τον Υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου κ. Σόμπχι, προσφέροντάς του ένα βιβλίο για την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά.

 

 

 

 

Αλλά, και η παρακάτω πολύ ανθρώπινη στιχομυθία:

 

 

 

 

«Οι Άγγελοι να σάς προστατεύουν», είπε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στον Αρχιεπίσκοπο.

 

 

 

 

Με τον κ. Δαμιανό να απαντάει με το γνωστό χιούμορ που πάντοτε τον χαρακτηρίζει: «Ξέρετε Υπουργέ μου, πέφτοντας από το κενό στο ασανσέρ της Μονής, ύψους κάποιων μέτρων, δε φορούσα αλεξίπτωτο και οι άγγελοι δε με πρόλαβαν… Αλλά, τελικά, με προστάτεψαν…»         

 

 

 

 

(ΣΣ. Να σημειωθεί ότι οι φωτογραφίες που ακολουθούν, είναι οι πρώτες που δημοσιεύονται, από το ατύχημα που υπέστη ο σεβάσμιος και αγαπητός σε όλον τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό Ιεράρχης, Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός.

 

 

 

Με την ευκαιρία αυτή, να ευχηθούμε ολόθερμα και από το ΠΥΡΑΜΙΣ, ταχεία ανάρρωση στον αγαπητό μας Αρχιεπίσκοπο Σινά κ. Δαμιανό.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης