Την Ιορδανία και το Κουβέιτ επισκέφθηκε επίσημα ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης


Τριήμερη επίσκεψη στην Ιορδανία και το Κουβέιτ πραγματοποίησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου κ. Ιωάννης Κασουλίδης, στο πλαίσιο της περιφερειακής διάστασης της εξωτερικής πολιτικής, αλλά και των αναβαθμισμένων σχέσεων που έχει εγκαθιδρύσει η Κύπρος με τις χώρες της περιοχής. 

 

Ο κ. Κασουλίδης έγινε δεκτός από τον Εμίρη του Κουβέιτ στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης, και τού μετέφερε μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ενώ νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της χώρας 

 

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο Υπουργών βρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις και τρόποι περαιτέρω ενδυνάμωσής τους, το Κυπριακό, επιμέρους πτυχές των σχέσεων Κουβέιτ Ευρωπαϊκής Ενωσης η κατάσταση στις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου με έμφαση στη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη, οι εξελίξεις που αφορούν στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, καθώς και οι διεθνείς δράσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους. 

 

Προχθές το απόγευμα ο κ. Κασουλίδης αναχώρησε για την Ιορδανία, όπου θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του με τον οποίο θα συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, τρόπους επέκτασης της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, καθώς και περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος. 

 

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο στις 9 Ιουνίου. 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης