Επίσκεψη του Προέδρου του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Ενότητα των Χριστιανών στο Πατριαρχείο Αλέξανδρείας


 

 

 

 

Την 8η Φεβρουαρίου ε.έ. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, υπεδέχθη εις την Πατριαρχικήν Καθέδραν, παρουσίᾳ του Θεοφ. Επισκόπου Ναυκράτιδος κ.Μελετίου,  τον Καρδινάλιο Κurt Κoch, Πρόεδρον του Ποντιφικικού Συμβουλίου για την Ενότητα των Χριστιανών, συνοδευόμενον υπό του Νουντσίου του Βατικανού στο Κάϊρο Bruno Mojaro.

 

 

 

 

Κατά την συνάντηση, ο  Μακαριώτατος είχε την ευκαιρία να ομιλήσει για το ιεραποστολικόν έργνο του Πατριαρχείου στην Αφρικανικήν Ήπειρον καθώς και για την μέλλουσα Πανορθόδοξο Σύνοδο το προσεχές καλοκαίρι στην Κρήτη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημασία του θεολογικού διαλόγου για την ενότητα των Εκκλησιών.

 

 

 

 

 

Με την σειρά του, ο Καρδινάλιος Koch είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για την πορεία των εργασιών του διαχριστιανικού συνεδρίου που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, ενώ με περισσή χαρά απεδέχθηκε την πρόταση του Μακαριωτάτου για συνεργασία των δύο Εκκλησιών στο νέο Συνεδριακό Κέντρο που θα ανεγείρει το Πατριαρχείον Αλεξανδρείας εις το Κάϊρον.

 

 

 

 

 

Στο τέλος της συναντήσεως, οι επισκέπτες ξεναγήθησαν στο Πατριαρχικό Μέγαρο και τα Μουσεία αυτού και αντηλλάγησαν εθιμοτυπικά δώρα.

 

 

 

 

 

 

1..

 

 

 

 

 

 

3..

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης