Νέες συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Τυνησίας υπέγραψε στην Τύνιδα ο Έλληνας ΥΦΥΠΕΞ Δημ. Μάρδας


 

 

 

 

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η επίσημη διήμερη επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Δημήτρη Μάρδα, στην Τυνησία όπου μετέβη, 1 έως 2 Νοεμβρίου, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, για την 10η Σύνοδο της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Τυνησίας.

 

 

 

 

Στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής, υπεγράφη σχετικό Πρωτόκολλο με 22 θεματικές ενότητες, καθώς και διμερής συμφωνία στον τομέα της Υγείας. Παράλληλα, υπεγράφησαν δύο Μνημόνια Συνεργασίας μεταξύ του Enterprise Greece και των Οργανισμών Προώθησης Επενδύσεων και Εξαγωγών της Τυνησίας.

 

 

 

 

Μεταξύ άλλων, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ως προς τη διεξαγωγή συνάντησης ομάδας εμπειρογνωμόνων για την ολοκλήρωση της υπογραφής συμφωνίας στο ναυτιλιακό τομέα, με την οποία θα προωθούνται ειδικότερες δράσεις εκπαίδευσης και παροχής τεχνογνωσίας από τη χώρα μας, καθώς και θέματα εσωτερικής ασφάλειας. Παράλληλα, εξετάστηκαν οι δυνατότητες αδελφοποίησης των αγορών ειδών λαϊκής τέχνης των δύο χωρών, σε συνέχεια σχετικού προγράμματος που υλοποιείται με άλλες χώρες της Β. Αφρικής.

 

 

 

 

Ύστερα από την πρόσφατη συνάντηση του Υφυπουργού με τις υπηρεσίες ελληνικών Υπουργείων, αρμοδίων για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, καθορίστηκε η διαδικασία επισκόπησης και παρακολούθησης της προόδου των διμερών συμφωνιών που υπογράφονται με σκοπό την ταχύτερη υλοποίηση των στόχων που τίθενται.

 

 

 

 

Επί τη ευκαιρία της επίσκεψής του στην Τυνησία, ο κ. Μάρδας είχε συναντήσεις με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Εμπορίου, καθώς και τον Υπουργό Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Διεθνούς Συνεργασίας της Τυνησίας, κατά τις οποίες επιβεβαιώθηκε η βούληση των δύο πλευρών για την ουσιαστική διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας στο οικονομικό, επιχειρηματικό και τεχνικό πεδίο, μέσω τακτικού συντονισμού, υλοποίησης και παρακολούθησης των κοινών δράσεων.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης