ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Ο λαός της Πάφου και της Κύπρου είναι στο πλευρό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας» δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Φαίδωνας Φαίδωνος

 

 

 

Το θαυμασμό του για την παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια, την Αίγυπτο και ολόκληρη την Αφρική, εξέφρασε ο Δήμαρχος της Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος, κατά τη θερμή υποδοχή που τού επεφύλαξε σήμερα το πρωί στην έδρα του Παλαίφατου Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, Μητροπολίτης Άκκρας κ. Νάρκισσος.

 

 

 

Μεταφέροντας τις ευχές του απουσιάζοντος στην Ελλάδα Προκαθημένου του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου κ.κ. Θεοδώρου Β΄, ο Πατριαρχικός Επίτροπος τόνισε τη χαρά του που συναντά τον εκπρόσωπο μίας ιστορικής πόλης της Μεγαλονήσου, επισημαίνοντας και ευχαριστώντας για τη βοήθεια που λαμβάνει η ιεραποστολική Εκκλησία της Αφρικής τόσο από την Κύπρο και το λαό της, όσο και την Κυπριακή εν Αιγύπτω Αδελφότητα, της οποίας η έδρα βρίσκεται επίσης στην Αλεξάνδρεια.

 

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πάφου εξέφρασε την επιθυμία να ενισχυθούν έτι περαιτέρω οι σχέσεις του Δήμου που ηγείται με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, έτσι ώστε να συνεχίσει να μεταλαμπαδεύει το έργο της ιεραποστολής αλλά και της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού σε όλη την Αφρικανική ήπειρο, όπου παρεπιδημούν και πολλοί Κύπριοι απόδημοι.

 

 

 

 

Τον Δήμαρχο Πάφου ξενάγησε στη συνέχεια στους χώρους και τα Μουσεία του Πατριαρχείου ο Μητροπολίτης Άκκρας, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι σήμερα το απόγευμα, ο Δήμαρχος Πάφου θα τύχει υποδοχής από την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας στο Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι καθώς και την Κυπριακή εν Αιγύπτω Αδελφότητα, ενώ χθες παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν του, παρουσία του Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας κ. Μοχάμεντ Σουλτάν, με τον οποίον είχανε συναντηθεί επί μακρόν χθες το μεσημέρι, καθώς επίσης και του Κυπρίου Πρέσβη κ. Χάρη Μορίτση, του Πατριαρχικού Επιτρόπου κ. Νάρκισσου, του εκπροσώπου του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Νάνη, του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννη Σιόκα, του Προέδρου της Κυπριακής Αδελφότητας κ. Χαράλαμπου Χαραλαμπίδη και άλλων επισήμων.         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *