Παράταση αποσπάσεων των εκπαιδευτικών στα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου, ζητά ο Σιναίου Δαμιανός, από τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου


 

 

 

 

Το ζωτικό για την παροικία της Αιγύπτου ζήτημα της λειτουργίας των ελληνικών σχολείων, και της ανάγκης έγκρισης παράτασης της απόσπασης στους υπάρχοντες καθηγητές που υπηρετούν σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια, έθεσε και ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός, μετά τα γραπτά και προφορικά αιτήματα των Ελληνικών Κοινοτήτων Καΐρου και Αλεξανδρείας, με επιστολή του, που απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου.

 

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Σιναίου, που σύμφωνα με τον αιγυπτιακό νόμο είναι και ο επίσημος Δ/ντής του αμιγώς Ελληνικού Γυμνασίου – Λυκείου της Αμπετείου Σχολής Καΐρου, επεσήμανε το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων στη Χώρα του Νείλου, από το γεγονός ότι ελάχιστοι ήταν οι καθηγητές που εξέφρασαν φέτος το ενδιαφέρον τους για να έρθουν από τη νέα σχολική χρονιά να υπηρετήσουν τα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου, που αποτελούν ένα μεγάλο, από τα σημαντικότερα κομμάτια, του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού.

 

 

Στην επιστολή του προς τον κ. Γαβρόγλου, με ημερομηνία 10 Αυγούστου, ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός τονίζει τη σημασία της λειτουργίας της Αμπετείου Σχολής, που καλύπτει τις ανάγκες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ελληνικής παροικίας στο Κάιρο.

 

 

Και ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας να συναινέσουν στις προτάσεις της Συντονίστριας Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κας Μαριέττας Κουμαριανού για άμεση αποστολή νέων εκπαιδευτικών που να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων, παρακαλώντας επίσης όπως δοθεί η «έγκριση για παράταση των όσων εκπαιδευτικών τυγχάνουν αποσπασμένοι με οργανική θέση στην Ελλάδα, προκειμένου αυτοί τουλάχιστον να συνεχίσουν το εκπαιδευτικό τους έργο έως ότου ενδεχομένως στο εγγύς, ελπίζουμε, μέλλον ευρεθούν και αποσταλούν επιπροσθέτως εκπαιδευτικοί», τονίζει.

 

 

Και ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός, ως ο επικεφαλής της ιστορικής Αμπετείου Σχολής Καΐρου, καταλήγει στην επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, την οποία κοινοποιεί και στην Υφυπουργό Παιδείας κα Μερόπη Τζούφη:

 

 

«Σημειώνουμε ιδιαίτερα την ανάγκη, η απόφασή σας αυτή περί συνέχισης της απόσπασης των ήδη απεσπασμένων εκπαιδευτικών να εκδοθεί, ει δυνατόν, άμεσα πριν την 30ή Αυγούστου, προκειμένου να γνωρίζουν αν πρέπει να παρουσιαστούν την 1η Σεπτεμβρίου στις οργανικές τους θέσεις», για την αποφυγή καθυστερήσεων στο σχολικό πρόγραμμα.

 

 

Να σημειωθεί ότι σε σχετικό αίτημα και της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, έχει ήδη σταλεί επιστολή από το ιδιαίτερο γραφείο της Υφυπουργού κας Μερόπης Τζούφη, όπου επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να εγκρίνει τις εν λόγω αποσπάσεις και παράλληλα να δημοσιεύσει νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για εκπαιδευτικούς που τυχόν θέλουν να υπηρετήσουν στο εξωτερικό, τις προσεχείς ημέρες.

 

 

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσίασε στην επίσημη ιστοσελίδα της η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ της Υφυπουργού Παιδείας κας Μερόπης Τζούφη και του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή, στις 28 Αυγούστου στην Αθήνα, πιθανόν με την παρουσία του αρμοδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουΐκ, με αποκλειστικό αντικείμενο την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΟ ΝΕΟ ΦΩΣ ΚΑΪΡΟΥ

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2019
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος

O ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ
17°
clear sky
humidity: 51%
wind: 5m/s NW
H 15 • L 15
22°
Sun
24°
Mon
27°
Tue
Widget

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τις αιγυπτιώτικες επιχειρήσεις όπου γης