«Φάρσα» ήταν η πρόσφατη «είδηση» περί ανακάλυψης του Τάφου του Μ. Αλεξάνδρου, υποστηρίζει ο ερευνητής Χάρης Τζάλας


Ιντερνετική «φάρσα», από τις πολλές που διαβάζουμε συχνά-πυκνά στο διαδίκτυο, υποστηρίζει ο ερευνητής κ. Χάρης Τζάλας, ότι ήταν η «είδηση» περί πρόσφατης ανακάλυψης του τάφου του Μ. Αλεξάνδρου, που λεγόταν ότι είχε επιτευχθεί από την πολωνική αρχαιολογική αποστολή που βρίσκεται στην Αίγυπτο.

 

Σε επιστολή του μάλιστα που έστειλε προς το ΕΘΝΟΣ, και την οποία αναδημοσιεύουμε, γράφει:

 

«Έλαβα από φίλους και συναδέλφους την «πλαστή» είδηση που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο για την υποτιθέμενη ανακάλυψη του Τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αλεξάνδρεια. Με έκπληξη διάβασα σήμερα την αναμετάδοση της είδησης  σε δυο σοβαρά Αθηναϊκά φύλλα.

 

Σάς γράφω με μοναδικό σκοπό να προστατεύσω το αμύητο αναγνωστικό κοινό από άλλο ένα παραμύθι. Υποφέραμε για αρκετά χρόνια από τις φανταστικές ανακαλύψεις του «Τάφου στην όαση Σίουα», και πρόσφατα από πολλά παράλογα σχετικά με το «Σώμα» του Αλέξανδρου.  Το διαφορετικό στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι δεν έχουμε κάποια καινούρια θεωρία αλλά μια σκόπιμη, κακόβουλη και καλοστημένη πλαστή είδηση.

 

Εκείνοι που στήσανε αυτή την ιστορία το κάνανε συνειδητά, χρησιμοποιώντας υπαρκτές αρχαίες πηγές αλλά και τα διάφορα μυθεύματα γύρω από τον Τάφο, αποδίδοντας σε μια σοβαρή Πολωνική Αποστολή που εργάζεται υποδειγματικά στην Αλεξάνδρεια από το 1960, μια φανταστική ανακάλυψη.

 

Είμαι στην διάθεσή σας εάν χρειαστείτε περισσότερες πληροφορίες  για το θέμα αυτό.

 

Με τιμή,

 

Χάρης Τζάλας

Υπεύθυνος των εναλίων αρχαιολογικών ερευνών της Ελληνικής Αποστολής στην Αλεξάνδρεια»

 

 

ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ ΚΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

 

Να σημειωθεί ότι επιφυλάξεις για την δήθεν «ανακάλυψη» του Τάφου του Μ. Αλεξάνδρου, εξέφρασε και η αρχαιολόγος κα Καλλιόπη Παπακώστα, σε τηλεφωνική επαφή που η ίδια ήρθε με Αιγυπτίους Αρχαιολόγους από το αρμόδιο Αιγυπτιακό Υπουργείο, όπως η ίδια μάς δήλωσε τηλεφωνικά, λίγες μέρες μετά που ακούστηκε η «είδηση» της «ανακάλυψης».

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης