Για τη σημασία της Συνόδου Κορυφής Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, για τους Αιγυπτιώτες, μιλάει o Γ. Γραμματέας ΨηΠΤΕ Γ. Φλωρεντής (ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

«Η Σύνοδος Κορυφής των τριών ηγετών Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου έχει τεράστια σημασία, καθώς συνδέει χώρες με φιλία αιώνων, και με τη διεξαγωγή της αυτή γίνεται ένα ακόμη βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση» της ολοένα και περισσότερο σύσφιγξης των σχέσεων των λαών και κρατών μας, δήλωσε από την Κρήτη, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής κ. Γιώργος Φλωρεντής, που μάλιστα έλκει την καταγωγή του από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και είναι πάντοτε ενημερωμένος με τα θέματα που αφορούν τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

 

 

Μιλώντας από την Ελούντα, χθες το απόγευμα της 10ης Οκτωβρίου, λίγο πριν τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και του Κυπρίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, και μέσα ακριβώς από την αίθουσα όπου οι τρεις ηγέτες ένωσαν και πάλι τα χέρια τους και τις δυνάμεις τους για το καλό των τριών χωρών, ο κ. Φλωρεντής τόνισε τις έντονες προσπάθειες που κατέβαλαν όλες οι πλευρές για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής σε όλους τους τομείς.

 

 

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στην Τριμερή Υπουργική Σύσκεψη για θέματα Νέων τεχνολογιών, παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, της Κυπρίας Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλικής Αναστασιάδου και του Αιγυπτίου Υπουργού Επικοινωνιών και Τεχνολογίας Πληροφορικής, Δρ Άμρ Τάαλατ, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ΨηΠΤΕ κ. Γ. Φλωρεντής τόνισε ότι «οι τρεις χώρες προχωράνε με γοργά βήματα σε κοινές παρουσίες σε διεθνείς εκθέσεις, με σκοπό την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και την κοινή συνεργασία στον τομέα αυτό».

 

 

Και ο κ. Φλωρεντής κατέληξε, εστιάζοντας στη σημασία που εμπεριέχει για τον Ελληνισμό της Χώρας του Νείλου, η Σύνοδος Κορυφής Ελλάδος – Αιγύπτου – Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στην Ελούντα της Κρήτης, επισημαίνοντας ότι με δεδομένες αυτές τις Συναντήσεις Κορυφής των τριών ηγετών, «ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός θα μπορεί να λαμβάνει τα θετικά αποτελέσματα των άριστων σχέσεων των χωρών».   

 

 

 

Ακολουθεί το βίντεο, με τις δηλώσεις του Αλεξανδρινού Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής της Ελλάδος, κ. Γιώργου Φλωρεντή:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης