Πολλοί Πρέσβεις και η παροικία από το Κάιρο τίμησαν την αποχαιρετιστήρια δεξίωση του Κυπρίου Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Σώτου Λιασίδη


Στην Πρεσβευτική κατοικία της Κύπρου, που βρίσκεται στην περιοχή της 6ης Οκτωβρίου στο Κάιρο, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου, όπου οι πολλοί εκπρόσωποι χωρών αλλά και φίλοι ήρθαν να αποχαιρετήσουν τον Κύπριο Πρέσβη κ. Σώτο Λιασίδη και τη σύζυγό του κα Στέφανη Λιασίδη, που επιστρέφουν στο τέλος του μήνα Φεβρουαρίου στην Λευκωσία της Κύπρου.

 

Πολλοί ήταν οι Πρέσβεις που τίμησαν τον απερχόμενο Κύπριο ομόλογό τους: από την Ευρωπαϊκή Ένωση, φυσικά ο Έλληνας Πρέσβης κ. Χριστόδουλος Λάζαρης, ο δεύτερος τη τάξει στην Γαλλική Πρεσβεία (και κύπριος στην καταγωγή) κ. Νικόλας Κασσιανίδης, καθώς επίσης και Πρέσβεις και εκπρόσωποι από τη Ρωσία, τη Σερβία, το Ισραήλ, την Μάλτα, την Ιρλανδία, την Ολλανδία, την Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Ρουμανία, τη Γεωργία, την Αρμενία, κ.ά.

 

 

 

 

 

 

 

Δυναμική ήταν η παρουσία και της παροικίας, ελληνικής και κυπριακής:

 

Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΚΚ κ. Χρήστο Καβαλή, καθώς επίσης από τους δύο Αντιπροέδρους κ.κ. Νικόλα Πολίτη και Κήμη Φλεβοτομά, τη Γενική Γραμματέα της ΕΚΚ κα Σούλα Σκουφαρίδου και τον Κοινοτικό Επίτροπο κ. Στέφανο Αργυρίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Κυπριακή Αδελφότητα Καΐρου εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό της κ. Ανδρέα Μαυρομάτη, τον Αντιπρόεδρο κ. Κήμη Φλεβοτομά, τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Σκουφαρίδη και τα Μέλη του ΔΣ κ.κ. Αλέκο Καζαμία και Χαράλαμπο Χαραλάμπους, καθώς επίσης από την Αλεξάνδρεια ήρθε ο Ταμίας της Κεντρικής Επιτροπής Αλεξανδρείας της Κυπριακής Αδελφότητας κ. Γιάννης Παπαδόπουλος.

 

 

 

 

 

 

Εξάλλου, παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πηλουσίου κ. Νήφωνας, ο Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη, ο Γραμματέας της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Ρίζος, ο Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Αθανάσιος Μακρανδρέου, ο Σύμβουλος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Γιώργος Κουτσούμης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κα Βίλλυ Πολίτου, οι επιχειρηματίες Γιώργος Βολόπουλος και Μιχάλης Παπαστεφάνου, η Επίτιμη Πρόεδρος της «Μαρίας Αιγυπτίας» κα Δέσποινα Φλεβοτομά και άλλοι.

 

 

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΩΤΟΥ ΛΙΑΣΙΔΗ

 

 

Στον αποχαιρετιστήριο λόγο του,ό που με δυσκολία κράταγε τη συγκίνησή του, ο Κύπριος Πρέσβης κ. Λιασίδης ξεκίνησε με τα λόγια του Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, από το ποίημα «Ιθάκη», όπου «σκοπός του κάθε ταξιδιού είναι να φτάσουμε στον προορισμό μας, αλλά πιο σημαντική είναι η ίδια η εμπειρία που θα έχουμε αποκομίσει από αυτό το ταξίδι. Και πόσο αλήθεια είναι αυτό!!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιασίδης, μιλώντας για την ιστορική περίοδο των τελευταίων ετών με τα σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν στην Χώρα του Νείλου, όσο εκείνος εκπροσωπούσε την Κυπριακή Δημοκρατία στην Αίγυπτο. «Ζήσαμε πολλές αλλαγές στη Χώρα, πλέον αποτελεί κυρίαρχη δύναμη σε όλον τον αραβικό κόσμο και μάχεται την τρομοκρατία, έχοντας συμμάχους την Κύπρο και πολλές άλλες χώρες».

 

Ο κ. Λιασίδης εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την ολοένα και μεγαλύτερη ανάπτυξη και εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών Κύπρου και Αιγύπτου, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις τρεις μέχρι τώρα συναντήσεις των ηγετών των δύο χωρών, Νίκου Αναστασιάδη και Άμπντελ Φατάχ Ελ Σίσι, μέσα σε ένα μόλις χρόνο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μνημόνιο ττων δύο κρατών για την ΑΟΖ, που υπεγράφη στις 16 Φεβρουαρίου στο Κάιρο, από τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου κ. Γιώργο Λακοτρύπη και τον Αιγύπτιο Υπουργό Πετρελαίων και Ορυκτών Πόρων κ. Σερίφ Ισμαήλ.

 

«Την επόμενη εβδομάδα αναχωρούμε, αλλά οι καρδιές μας, η δική μου και της συζύγου μου Στέφανης, θα παραμείνουν στην Αίγυπτο», είπε με συγκίνηση ο κ. Λιασίδης, ευχαριστώντας θερμά την σύζυγό του για τη στήριξη που τού παρείχε όλο αυτό το διάστημα, ως και «στενότερος συνεργάτης και φίλος», μία φράση που χειροκροτήθηκε θερμά από όσους παρεβρίσκονταν στην κυπριακή πρεσβευτική κατοικία. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παράλληλα, ο κ. Λιασίδης ευχαρίστησε θερμά όλα τα στελέχη της Κυπριακής Πρεσβείας, καθώς – όπως τόνισε – η εργασία όλων τους ήταν συλλογική, με πολύ εποικοδομητικά αποτελέσματα.

 

Επίσης, ευχαρίστησε θερμά την Τράπεζα Πειραιώς που ήταν ο μεγάλος χορηγός της αποχαιρετιστήριας πρεσβευτικής εκδήλωσης.

 

Τέλος, ο Κύπριος Πρέσβης ύψωσε το ποτήρι και ευχήθηκε στην υγεία της Αιγύπτου και της Κύπρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

liasidis apoxai 15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

liasidis apoxai 13

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης