Σε κλίμα κατάνυξης, ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός εόρτασε την ιερά πανήγυρη στον ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην Ηλιούπολη (ΦΩΤΟ)


Γράφει ο καθηγητής

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΙΑΝΟΓΛΟΥ

 

 

Σε κλίμα κατάνυξης, ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός εόρτασε και φέτος την ιερά πανήγυρη στον ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, που βρίσκεται εντός των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων στην Ηλιούπολη.

 

Την παραμονή της εορτής, στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, πλαισιούμενος υπό του ιερού κλήρου.

 

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Μέγας Εκκλησιάρχης του Αλεξανδρινού Θρόνου π. Θεόδωρος, που συμμετείχε στην ακολουθία μαζί με τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μονής Σινά π. Αρσένιο, τους αρχιμανδρίτες π. Ιωακείμ και π. Μιχαήλ, τον Οικονόμο π. Γεώργιο και τον διάκονο π. Αντώνιο.

 

Το τιμητικό παρών έδωσαν η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη, οι Αντιπρόεδροι της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ.κ. Νικόλας Πολίτης και Κήμης Φλεβοτομάς, η Γενική Γραμματέας της ΕΚΚ κα Σούλα Σκουφαρίδου, οι Κοινοτικοί Επίτροποι Καΐρου κ.κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, Αντώνης Διαμαντίδης και Πάρις Οικονόμου, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Νικόλας Βαδής, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κα Βίλλυ Πολίτου, ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, το Μέλος του ΔΣ της Κυπριακής Αδελφότητας Βάσω Χαραλάμπους, το Μέλος του ΔΣ της Μαρίας Αιγυπτίας Αικατερίνη Κουρεμέτη, ο Δ/ντής της Αχιλλοπουλείου κ. Χαράλαμπος Κουγεμήτρος και πολύς κόσμος.

 

Την επομένη, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ετελέσθη πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, συνεπικουρουμένου υπό των αρχιμανδριτών Αρσενίου Σιναΐτου και Μιχαήλ, του Οικονόμου π. Γεωργίου και του διακόνου π. Αντωνίου.

 

Παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΚ κ. Κήμης Φλεβοτομάς, η Επίτιμη Αντιπρόεδρος της «Μαρίας Αιγυπτίας» κα Δέσποινα Φλεβοτομά, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου κ. Ιωάννης Αγιάνογλου, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως κ. Ζαχαρίας Φούμελης, η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καΐρου κα Βάσω Γαζή, η Αντιπρόεδρος της «Μαρίας Αιγυπτίας» κα Ευαγγελία Θηραίου, η Γενική Γραμματέας της Χιακής Αδελφότητας κα Θεανώ Μπενοβία και πολύς κόσμος.

 

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην Υπεραγία Θεοτόκο, όταν έγινε τριών ετών, όπου την πήγαν οι γονείς της, ο Ιωακείμ και η Άννα, στο ναό του Σολομώντος και την παρέδωσαν στον Αρχιερέα Ζαχαρία. Η Παναγία έμεινε για δώδεκα χρόνια στα Άγια των Αγίων του ναού.

 

Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος Νικόδημος ευχαρίστησε θερμά τον Δ/ντή της Αχιλλοπουλείου κ. Κουγεμήτρο για τη φροντίδα που προσέφεραν τόσο στο πανηγύρι όσο και γενικότερα καθόλη τη διάρκεια του έτους, καθώς και την Δ/ντρια της Αμπετείου κα Καλλιόπη Καρρά και τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την διαπαιδαγώγηση των μαθητών της παροικίας.

 

Τέλος, ο κ. Νικόδημος διαβίβασε τις ευχές και ευλογίες του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου, ευχόμενος σε όλους χρόνια πολλά.

 

 

 

 

???????????????????????????????

 

 

 

 

 

 

 

 

 

???????????????????????????????

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης