Σε κλίμα κατάνυξης εόρτασε την μεγάλη ημέρα της Κυριακής των Βαΐων, ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός, στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια


Με κατάνυξη, ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός εόρτασε τη μεγάλη ημέρα της Κυριακής των Βαΐων.

 

Στην Αλεξάνδρεια, των ακολουθιών προέστη ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

 

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ

 

Στο Κάιρο, στην Ηλιούπολη του Καΐρου, ο την ακολουθία ετέλεσε παρουσία πλήθους κόσμου ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Σεβ. Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος.

Πολύς κόσμος έδωσε το παρών και στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου Καΐρου, την ακολουθία που τίμησαν με την παρουσία τους ο Κύπριος Πρέσβης κ. Σώτος Λιασσίδης, ο Κύπριος Πρέσβης κ. Φώτης Φωτίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, η Γενική Γραμματέας της ΕΚΚ κα Σούλα Σκουφαρίδου, οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ.κ. Στέφανος Αργυρίου και Αντώνης Διαμαντίδης, ο Γενικός Γραμματέας της Κυπριακής Αδελφότητας κ. Δημήτρης Σκουφαρίδης και άλλοι επίσημοι.

 

vaion 01

 

Στην Σούμπρα, στον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων, παρακολούθησαν την ακολουθία πολλοί συμπάροικοι, ενώ αμέσως την Θεία Λειτουργία, το Ορθόδοξο Πνευματικό Πατριαρχικό Κέντρο παρέθεσε γεύμα με ψάρι, που προσέφερε η Μεγάλη Ευεργέτιδα της παροικίας κα Στέλλα Κυριάζη εις μνήμην του αξέχαστου γιου της Τζώνυ. Για την προσφορά της, την κα Κυριάζη ευχαρίστησε θερμά ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΠΚ κ. Γιάννης Αγιάννογλου, ο οποίος μετέφερε τους χαιετισμούς του Πρόεδρου του Σωματείου κ. Γιώργου Ζουμπουλίδη και του Επίτιμου Προέδρου κ. Απόλλωνα Βλάχου. Παράλληλα, ο κ. Αγιάννογλου καλωσόρισε θερμά για την παρουσία τους τους Σύμβουλο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Ευάγγελο Δαϊρετζή, την Υποπρόξενο κα Μπέσυ Παπανικολάου, τους Αντιπροέδρους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ.κ. Νικόλα Πολίτη και Κήμη Φλεβοτομά, την Γενική Γραμματέα της ΕΚΚ κα Σούλα Σκουφαρίδου, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου κ. Γιώργο Χαγιάτ, τον Γενικό Γραμματέα της Κυπριακής Αδελφότητας κ. Δημήτρη Σκουφαρίδη και τους άλλους επισήμους αλλά και όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.

 

vaion 02

 

Τους χαιρετισμούς του Προέδρου της ΕΚΚ κ. Χρήστου Καβαλή μετέφερε ο Αντιπρόεδρος κ. Φλεβοτομάς.

 

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

 

Όπως γράφει η ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, «την Κυριακή των Βαῒων, 13η Απριλίου ε.ε.,  η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ εχοροστάτησε  κατά τον Όρθρο και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας.

 

???????????????????????????????

 

Στην Ευχαριστιακή Σύναξη προσήλθον ο Εντιμ. Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Χρήστος Καποδίστριας, Πρόεδροι Φορέων και Συλλόγων της ελληνικής Παροικίας και πλήθος πιστών. Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, στον αύλειο χώρο της Μονής, ο Μακαριώτατος επευλόγησε την καθιερωμένη πασχαλινή εορταγορά του Λυκείου των Ελληνίδων του παραρτήματος Αλεξανδρείας η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας ο Μακ. Πατριάρχης εχοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό των Παμμ. Ταξιαρχών Ιμβραημίας, ενώ την επομένη ημέρα, Μ. Δευτέρα, 14η Απριλίου ε.ε., ετέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας.»

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης