Σε κατανυκτικό κλίμα, ο Ελληνισμός του Καΐρου εόρτασε τον πολιούχο του, Άγιο Κωνσταντίνο


Χοροστατούντος και ιερουργούντος του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου, Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, εόρτασε φέτος ο Ελληνισμός του Καΐρου την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στον επιβλητικό, αν και κουρασμένο από τον χρόνο, περικαλλή Κοινοτικό ναό της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου που βρίσκεται στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

 

 

Την ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού, παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΚ κ. Νικόλας Πολίτης, η Γενική Γραμματέας της ΕΚΚ κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, ο Προϊστάμενος της Εφορείας Ναών της ΕΚΚ κ. Αντώνης Διαμαντίδης, ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Αδελφότητας Μέλος του ΔΣ κ. Αλέκος Καζαμίας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κα Βίλλυ Πολίτου, ο Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας κ. Λάμπρος Μπενοβίας, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου Σούμπρας κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου κα Βάσω Γαζή, ενώ το πρωί της κυριωνύμου ημέρας την ΕΚΚ εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος κ. Κήμης Φλεβοτομάς και την Κυπριακή Αδελφότητα ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Μαυρομάτης.

 

 

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στον εσπερινό έψαλλε χορωδία στα ελληνικά υπό τη διεύθυνση του Άρχοντα Πρωτοψάλτη κ. Νικολάου Κάτσικα, με μέλη από τη νεοσύστατη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

 

 

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος μετέφερε τις ευχές του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄. «Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου είναι η ψυχή της παροικίας και αυτήν την ψυχή πρέπει να προσταεύουμε», είπε ο κ. Νικόδημος, τονίζοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό της Κοινότητας και ευχόμενος όπως η ΕΚΚ εορτάζει για πολλά χρόνια στο μέλλον τη μνήμη των Αγίων και Ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο ναό του Καΐρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης