Η Πόπη Μοσκώφ, μιλά για τον αξέχαστο σύζυγό της Κωστή Μοσκώφ, τη μνήμη του οποίου τιμούν τα φετινά Καβάφεια (VIDEO)


 

 

 

 

Για τον άνθρωπο που ξεκίνησε το μεγάλο θεσμό των Καβαφείων και σύζυγό της, τον Κωστή Μοσκώφ, τη μνήμη του οποίου τιμούν σήμερα τα Καβάφεια με ειδική εκδήλωση που πραγματοποιείται στην Αλεξάνδρεια, μίλησε η σύζυγός του Πόπη Μοσκώφ, στη συνέντευξη τύπου (ΣΣ. που δόθηκε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου το βράδυ στο Κάιρο) για τις εκδηλώσεις αυτές που κορυφώνονται σήμερα στην Αλεξάνδρεια, παρουσία Υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης, εκπροσώπων του Αιγυπτιακού κράτους, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, των Ελληνικών Κοινοτήτων και πολύ κόσμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

«Πιο μεγάλη τιμή για τη μνήμη ενός ανθρώπου είναι να αναγνωρίζεται η δουλειά του και να συνεχίζεται», δήλωσε μιλώντας προς τους δημοσιογράφους η Πόπη Μοσκώφ, σκιαγραφώντας τη μεγάλη προσωπικότητα του αείμνηστου συζύγου της..

 

 

 

 

Και συνέχισε:

 

 

 

 

«Γνωρίζω πολύ καλά, από πρώτο χέρι, ότι ο Κωστής Μοσκώφ αγάπησε πάρα πολύ την Αίγυπτο και με πολύ σεβασμό.

 

 

 

 

Ήταν βέβαια δουλειά του να προωθήσει τον ελληνικό λόγο σαν ιστορικός και ήθελε πολύ τη βοήθεια όλων των ανθρώπων, ζητώντας από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας αλλά και όλους τους φορείς να συνεισφέρουν σε αυτό το έργο…

 

 

 

 

Εργάστηκε σε όλους τους τομείς του πολιτισμού για να φέρει πιο κοντά την Ελλάδα και την Αίγυπτο, είχε οργανώσει συνέδρια μεταξύ των εκκλησιών της Ορθόδοξης και της Κοπτικής Εκκλησίας, ασχολήθηκε πάρα πολύ με την ποίηση αλλά και όλο αυτό το φορτίο που φέρει ο Κωνσταντίνος Καβάφης, αυτός ο πολύ σημαντικός ποιητής, ενώ δούλεψε και για τους εικαστικούς αλλά και τους μουσικούς.

 

 

 

 

Ευχαριστώ για ό,τι κάνετε σήμερα (ΣΣ. το αφιέρωμα στον Κωστή Μοσκώφ στα Καβάφεια 2017).

 

 

 

 

Και εγώ, σαν άνθρωπος που θέλω να πιστεύω στην παραμυθία, νομίζω ότι μάς βλέπει και χαίρεται…», κατέληξε η κα Πόπη Μοσκώφ.  

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης