Συνέδριο για την Αειφόρο ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο από 60 εκπαιδευτικούς της Αθήνας και τους διδάσκοντες στην Αίγυπτο


 

 

 

 

 

Για έξι μέρες θα βρεθούν από 1-6 Ιουνίου στο Κάιρο 60 εκπαιδευτικοί της Αθήνας που μαζί με τους αποσπασμένους και τους ιδιωτικούς συμβασιούχους συναδέλφους τους στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα θα συμμετάσχουν σε μία ημερίδα για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Πρόκειται για μία εκδήλωση στα πλαίσια των δράσεων του «Οδικού χάρτη της UNESCO για την εφαρμογή του Παγκόσμιου Προγράμματος Δράσης για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη». Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, διά της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης Καΐρου και την Αχιλλοπούλειο Σχολή Καΐρου και με συμπαραλαμβανόμενη επίσκεψη στην Αλεξάνδρεια.

 

 

 

 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «σκοπός της εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Κάιρο – Αλεξάνδρεια είναι αφενός η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών των δύο Διευθύνσεων και των Σχολείων της Ομογένειας για το θέμα αυτό και αφετέρου η γνωριμία με τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Αιγύπτου όπως: η ατμοσφαιρική ρύπανση, η αστική και γεωργική ρύπανση των υδάτων, η απώλεια καλλιεργήσιμης γης, η καταβύθιση του Δέλτα εξαιτίας του φράγματος του Ασουάν, η εισχώρηση του νερού της θάλασσας στο Δέλτα, η επέκταση των πόλεων εις βάρος της καλλιεργήσιμης γης».

 

 

 

 

Την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου, αναμένεται να χαιρετήσουν, η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κα Μαρία Κουμαριανού, ο Δ/ντής της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καΐρου κ. Χαράλαμπος Κουγεμήτρος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας Αθμιας Εκπ/σης κ. Αδάμ Στάμος.

 

 

 

 

Θα ακουστούν εισηγήσεις σε θέματα που αφορούν στην ιστορία της Ελληνικής Κοινότητος Καΐρου, για την Αειφορία, για την «Πολιτιστική Ποικιλότητα ως βασικό άξονα ανάπτυξης ενός σύγχρονου αειφόρου σχολείου», ενώ μέσα από ομιλία «Ένα ιστορικό κτίριο της πόλης του Καΐρου θα διηγηθεί την ιστορία του».

 

 

 

 

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 6 Ιουνίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης