Με την κοπή της πίτας για το 2019, το Ορθόδοξο Πνευματικό Πατριαρχικό Κέντρο Σούμπρας συνεχίζει να τηρεί τις παραδόσεις του τόπου μας


 

 

 

 

 

Το σεβασμό του στις παραδόσεις του λαού μας, που τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια, απέδειξε άλλη μία φορά το Ορθόδοξο Πνευματικό Πατριαρχικό Κέντρο Σούμπρας, με την κοπή της πατροπαράδοτης αγιοβασιλόπιτας για το 2019, που ευλόγησε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος, με την τιμητική παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργου Δασκαλόπουλου, και με τον Πρόεδρο του ιστορικού παροικιακού σωματείου κ. Γιώργο Ζουμπουλίδη να υποδέχεται μαζί με το φιλόξενο ΔΣ του, όλη την παροικία.

 

 

Μία εκδήλωση, που δείχνει στην πράξη ότι τα σωματεία στο Κάιρο συνεχίζουν να κρατούν Θερμοπύλες, και δεν κουράζονται να ανοίγουν τις πόρτες τους για να υποδεχτούν την παροικία, παρά αντίθετα, χαίρονται με το να υποδέχονται τους παροίκους στο σπίτι τους, όσο το δυνατόν περισσότερες φορές το χρόνο.

 

 

Έτσι, τη χαρά τους και τη συγκίνησή τους για την εκδήλωση εξέφρασαν όλοι οι επίσημοι, αλλά και όλος ο κόσμος, και κυρίως τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση και πήραν τα δώρα τους από τον Άγιο Βασίλη, με τη 3χρονη Γαλήνη Καζαμία να τραβάει το πρώτο φλουρί με τα χειροκροτήματα του κόσμου να γεμίζουν την αίθουσα.

 

 

Το τιμητικό παρών στη συγκινητική εκδήλωση έδωσαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής Αλέκος Καζαμίας, ο Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας Καΐρου Λάμπρος Μπενοβίας, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου Αντώνης Διαμαντίδης, η Πρόεδρος της Μαρίας της Αιγυπτίας Ευαγγελία Θηραίου, η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου κα Βασιλική Γαζή.

 

 

Τα πιο θερμά συγχαρητήρια στο Ορθόδοξο Πνευματικό Πατριαρχικό Κέντρο που συνεχίζει επάξια να μένει πιστό στις πατροπαράδοτες αξίες του Ελληνισμού.

 

 

Και Καλή και ευλογημένη χρονιά 2019!

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης