Λαμπρή υποδοχή για τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στο Άγιον Όρος, που το επισκέπτεται 3η φορά ως Προκαθήμενος (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

 

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ,

αποστολή:

ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ

 

 

 

Λαμπρή υποδοχή επεφύλαξαν στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄ τα Μέλη της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, υπό τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Χριστοφόρο.

 

 

 

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Παλαίφατου Πατριαρχείου έφτασε στο Πρωτάτο, το μεσημέρι της 14ης Μαΐου, συνοδευόμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Γουϊνέας κ. Γεώργιο και Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρούσας κ. Αγαθόνικο, τον Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτη κ. Δανιήλ Μπιάζη, τον Έξαρχο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο κ. Αθηνόδωρο Παπαευρυπιάδη και Άρχοντες Οφφικίαλους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αμέσως μετά την επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στον ιστορικό Ναό του Πρωτάτου, ο Πρωτεπιστάτης της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους προσφώνησε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, ευχαριστώντας Τον για την άφιξή του στο Περιβόλι της Παναγιάς.

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Θεόδωρος που επισκέπτεται για τρίτη φορά το Άγιον Όρος από τότε που εξελέγη στο Θρόνο του Αγίου Μάρκου, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον «Πρεσβύτερο Αδελφό του» Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για επευλογία που χορήγησε για την επίσκεψη  στη Μοναστική Κοινότητα της Αθωνικής Πολιτείας.  

 

 

 

Επίσης, ευχαρίστησε την Ιερά Κοινότητα για την υποδοχή, ενώ στη συνέχεια προσκύνησε την ιερά Εικόνα του «Άξιον εστίν».

 

 

 

Στο επίσημο γεύμα που ακολούθησε, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συναντήθηκε με τον παρευρισκόμενο στο ΄Αγιον Όρος Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, προς τον οποίο απευθυνόμενος ο Πατριάρχης ζήτησε να μεταφέρει τις θερμότερες ευχές του και τις ευχαριστίες του προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την υποστήριξή του προς το Παλαίφατο Πατριαρχείο.

 

 

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Πατριάρχης Θεόδωρος έγινε επίσημα δεκτός από την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους, υπό τον Καθηγούμενό Της Αρχιμανδρίτη κ.Παρθένιο και πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στο Καθολικό της Μονής.

 

 

 

Αργότερα, τελέστηκε ο Εσπερινός των Εγκαινίων του ιερού Παρεκκλησίου – καθίσματος της Ιεράς Μονής, προς τιμήν του ιδρυτή της Αλεξανδρινής Εκκλησίας Αγίου Μάρκου, με την παρουσία του Πατριάρχου και του Καθηγουμένου, όπου έγιναν και τα αποκαλυπτήρια αναθηματικής πλάκας, εις μνήμην του μακαριστού Πατριάρχου Αλεξανδρείας κυρού Πέτρου και όλων των τελειωθέντων στο τραγικό δυστύχημα του Σινούκ, το 2004.

 

 

 

Οι εκδηλώσεις των εγκαινίων της Εκκλησίας θα συνεχιστούν αύριο με Πατριαρχική Θεία Λειτουργία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης