Εγκαίνια του Συνεργατικού Κέντρου Καινοτομίας στο Μποργκ Ελ Άραμπ, σε «απ’ ευθείας σύνδεση» με την τριμερή Σύνοδο Κορυφής, στη Λευκωσία


 

 

 

 

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της απ’ ευθείας τηλεοπτικής εικόνας από το Μποργκ Ελ Άραμπ, που έφτασε μέχρι την αίθουσα που έκαναν τις επίσημες δηλώσεις τους οι ηγέτες της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου, στην Λευκωσία, «έζησαν» τα εγκαίνια του Συνεργατικού Κέντρου Καινοτομίας, που δημιούργησαν οι τρεις χώρες.

 

 

 

 

Η ξεχωριστή αυτή εικόνα από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, μέσω της αιγυπτιακής τηλεόρασης, δείχνει μάλιστα τη σημασία που αποδίδει η κοινή γνώμη της Χώρας του Νείλου σε αντίστοιχα προγράμματα, που όχι μόνον φέρνουν πιο κοντά τις τρεις χώρες αλλά αναδεικνύουν και τις δεξιότητες των νέων στον τομέα της καινοτομίας.

 

 

 

 

Το μήνυμα αυτό άλλωστε ήταν που έδωσε και ο Έλληνας Πρέσβης κ. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης, που απευθύνθηκε τηλεοπτικά προς τους τρεις ηγέτες και χαιρέτισε την τεράστια σημασία της κοινής αυτής πρωτοβουλίας μεταξύ των τριών χωρών, οι οποίες πέρα από την ύπαρξη των ιστορικών δεσμών, δίνουν πλέον την ευκαιρία στην αξιοποίηση και δυνατότητα έρευνας και καινοτομίας, προς όφελος των τριών κρατών», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έλληνας Πρέσβης στο Κάιρο κ. Διάμεσης, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έφτιαχναν μνημεία, ενώ εμείς σήμερα τεχνολογικές πλατφόρμες, που ενώνουν όλον τον κόσμο, εμπλουτίζοντας αμοιβαία σε γνώσεις και εμπειρία νέους επιστήμονες και ωφελώντας τις τρεις χώρες και τις διεθνείς αγορές».

 

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Επιτετραμμένος της Κυπριακής Πρεσβείας στην Αίγυπτο κ. Ανδρέας Καζαντές μίλησε για τη συμβολή της Κυπριακής πλευράς στο όλο εγχείρημα, μίας μικρής χώρας αλλά με μεγάλες ιδέες, όπως είπε χαρακτηρστικά, ενώ τόνισε τη συμμετοχή πολλών νέων στο όλο πρόγραμμα, ενώ μαζί του μίλησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Μάριος Δικαιάκος.

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι στο ξεκίνημα της τηλεοπτικής σύνδεσης, ο υπεύθυνος του Κέντρου κ. Μοχάμεντ Νουρ καλοσώρισε και ξενάγησε τηλεοπτικά τους τρεις ηγέτες στους χώρους του Κέντρου Καινοτομίας.

 

 

 

 

Στο χώρο του Συνεργατικού Κέντρου Καινοτομίας, βρισκόταν επίσης πολυμελής αποστολή με επικεφαλής την κα Αγγελική Σγώρα, Σύμβουλο του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκου Παπά, καθώς και τριμελής κυπριακή αποστολή που έφτασαν στο Μποργκ Ελ Άραμπ για διήμερη συνάντηση εργασίας, που ακολουθεί τη σημερινή τελετή των εγκαινίων.      

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης