Μαζί με τους ξεχασμένους Έλληνες της Αφρικής, τις Άγιες Ημέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουΐκ


 

 

 

 

 

 

Mαζί με τον Ελληνισμό που διαμένει στην Τανζανία, στο Μαλάουι, στη Ζιμπάμπουε και στη Ζάμπια θα περάσει τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουΐκ.

 

 

 

Πρόκειται για τη πρώτη, ιστορικά, επίσκεψη Υφυπουργού αρμόδιου για τη Διασπορά σε αυτές τις τέσσερις χώρες.

 

 

 

Ταυτόχρονα είναι και η πρώτη επίσκεψη μέλους Ελληνικής Κυβέρνησης στη περιοχή, για διμερείς συνομιλίες, έχοντας στην ατζέντα του συναντήσεις με έναν Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης και τρεις Υπουργού Εξωτερικών, στοχεύοντας  στην έναρξη διμερών συνεργασιών που ποτέ δεν υπήρξαν από καταβολής του ελληνικού κράτους.

 

 

 

Και όπως δήλωσε πριν την αναχώρησή του:

 

 

 

«Υπενθυμίζω ότι πρόσφατα στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός κ.Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει ιδιαίτερη αναφορά για την αναγκαιότητα συστηματικότερης Ευρωπαϊκής προσέγγισης της Υποσαχάριας Αφρικής, όπως υπενθυμίζω και τον σχεδιασμό  του Υπουργού Εξωτερικών κ.Νίκου Κοτζιά για ελληνική πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική στην Αφρικανική Ήπειρο, στην οποία πολύτιμο ρόλο παίζει και η ελληνική Ομογένεια. Και αυτό έχει αποδειχθεί με εξαιρετικά αποτελέσματα μέχρι τώρα».

 

 

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του κ. Υφυπουργού έχει ως εξής:

 

 

 

Την Μεγάλη Πέμπτη, θα βρίσκεται στο Νταρ Ες Σαλάμ, όπου θα συναντηθεί με τα μέλη της εκεί Ελληνικής Κοινότητας και μαζί της θα παρακολουθήσει την Ακολουθία των 12 Ευαγγελίων  στον Ελληνο-Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό,  ενώ θα έχει και συνομιλίες και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τανζανίας.

 

 

 

Την Μεγάλη Παρασκευή, θα ακολουθήσει την Περιφορά του Επιταφίου στον Ι.Ν. Αγ. Νεκταρίου της Ελληνικής Κοινότητας του Μπλαντάιρ στο Μαλάουι.

 

 

 

Το Μεγάλο Σάββατο, για Ανάσταση και την Κυριακή για τη γιορτή του Πάσχα θα βρίσκεται στο Χαράρε, μαζί με την Ελληνική Κοινότητα Ζιμπάμπουε. Επίσης, θα γίνει δεκτός από τον Αντιπρόεδρο της χώρας και θα έχει συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ζιμπάμπουε.

 

 

 

Τέλος, τη Δευτέρα του Πάσχα θα επισκεφθεί την Ελληνική Κοινότητα της Λουσάκα και θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ζάμπιας.       

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης