Φόρο τιμής στους ευεργέτες της αποδίδει η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, την Κυριακή 4 Μαρτίου, στο ναό των Εισοδίων του Σπετσεροπουλείου


 

 

 

 

Τη μεγάλη προσφορά των Ευεργετών της, που στον ένα και πλέον αιώνα ιστορίας της, προσέφεραν από το περίσσευμα της καρδιάς τους, τιμά την Β΄ Κυριακή των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής (όπως ορίζει το καταστατικό της) η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, στις 4 μαρτίου, στο ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου εντός των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων της Ηλιούπολης Καΐρου.

 

 

 

Μία εκδήλωση μνήμης, που δεν είναι απλά μία εκκλησιαστική καταγραφή των ονομάτων των ανθρώπων που προσέφεραν στην ελληνική παροικία, αλλά περισσότερο ένας φόρος τιμής από όλες τις αρχές και την παροικία στο Κάιρο σε εκείνους που βοήθησαν να αποκτήσει ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός τη θέση που τού αρμόζει σήμερα στον απόδημο ελληνισμό σε όλον τον κόσμο, καθιστώντας τον πραγματικά μία πρεσβυγενή ελληνική κοινότητα, που μετράει 114 χρόνια ζωής μέχρι τις μέρες μας.

 

 

 

Διότι, πώς μπορεί κανείς να φανταστεί την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, χωρίς τα κληροδοτήματα που έχει να παρουσιάσει στον 21ο αιώνα, με το νοσοκομείο της, τις εκκλησίες της, τα σχολεία, και τα άλλα κοινοτικά ιδρύματα;

 

 

 

Η ημέρα αυτή του Μνημοσύνου των Μεγάλων Ευεργετών και Ευεργετών, Μεγάλων Δωρητών και Δωρητών της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου αποτελεί ημέρα φόρου τιμής από όλους τους Κοινοτικούς Επιτρόπους και όλους τους υπαλλήλους της Κοινότητας και όλη την παροικία.

 

 

 

Η ακολουθία του Όρθρου θα ξεκινήσει στις 8.30 το πρωί και της Θείας Λειτουργίας της 4ης Μαρτίου, από τις 9.30 έως τις 11.00, λίγο πριν το τέλος της οποίας θα πραγματοποιηθεί η επιμνημόσυνη τελετή.

 

 

 

Μνημόσυνο για τους Ευεργέτες και Δωρητές της θα τελέσει και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ελληνίδων Κυριών Καΐρου.

 

 

 

Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου έχει ενημερώσει με ανακοίνωσή της ότι θα διαθέσει λεωφορείο για τη μεταφορά των παροίκων, που θα ξεκινήσει από τα Κεντρικά Γραφεία της ΕΚΚ (15, Εμάντ Ελ Ντιν) στις 9.30 το πρωί.

 

 

 

Αιωνία η μνήμη όσων Αιγυπτιωτών προσέφεραν από το περίσσευμα της καρδιάς τους όλα αυτά τα χρόνια, για να θαυμάζουμε εμείς σήμερα τον σπουδαίο και ιστορικό παροικιακό οργανισμό της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

 

 

 

ΣΣ. Η φωτογραφία είναι από το μεγάλο ευεργέτη της ΕΚΚ Γ. Σπετσερόπουλο, στο κληροδότημα του οποίου, στα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ηλιούπολης, θα τελεστεί το μνημόσυνο των Ευεργετών και Δωρητών της ΕΚΚ.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης