Νέα μεγάλη επιχειρηματική αποστολή 30 αραβικών ομίλων καταφθάνει στην Αθήνα στις αρχές Ιουνίου, για την έκθεση «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ»


Γράφει ο Ηλίας Γ. Μπέλλος

 

Περισσότεροι από 30 μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι με πολυμελείς αντιπροσωπείες φτάνουν στις αρχές Ιουνίου στην Αθήνα με στόχο να κλείσουν δουλειές με Έλληνες εφοπλιστές. Αφορμή αποτελεί η μεγάλη ναυτιλιακή έκθεση των Ποσειδωνίων, το πιο σημαντικό ναυτιλιακό γεγονός στον κόσμο αλλά η αιτία βρίσκεται στην πρόσφατη μεγάλη αναθέρμανση του επενδυτικού ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής του Περσικού Κόλπου για οτιδήποτε ελληνικό.

 

Με δεδομένο ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες αποτελούν και ένα από τους βασικούς συνεταίρους τους στην μεταφορά του αργού πετρελαίου και του φυσικού αερίου από την Μέση Ανατολή προ της ενεργοβόρα παγκόσμια οικονομία καθίσταται δυνατό να αντιληφθεί κανείς πόσο περισσότερο μπορούν να συναντηθούν επιχειρηματικά οι δυο πλευρές, σχολιάζει βετεράνος της ελληνοαραβικής συνεργασίας.

 

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται λίγες μέρες μετά και τις επισκέψεις στην Αθήνα του Σαουδάραβα πρίγκιπα Al-Waleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, του υπουργού εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεϊχη Abdullah που υπέγραψε με την ελληνική κυβέρνηση διακρατική συμφωνία για Αμοιβαία Προστασία των Επενδύσεων και τις τοποθετήσεις αραβικών ομίλων το τελευταίο διάστημα σε ελληνικά assets όπως σε Αστέρα, Ελληνικό, ελληνικές εισηγμένες αλλά και τράπεζες.

 

Η μεγάλη κάθοδος στα Ποσειδώνια φέτος χωρών από τον Περσικό χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη στη μνήμη όσων παρακολουθούν το διεθνές γεγονός εδώ και δεκαετίες και η αποστολή κυριαρχείται από ενεργειακούς ομίλους. Κρατικές εταιρείες όπως η Saudi Aramco και η Bahri Dry Bulk από την Σαουδική Αραβία και άλλες από το Ομάν και από τα Αραβικά Εμιράτα συμμετέχουν σε αυτά.

 

Μακράν βέβαια η μεγαλύτερη παρουσία στα Ποσειδώνια είναι η κινεζική ακολουθούμενη από Ιαπωνία και Κορέα ενώ ο κλάδος με την μεγαλύτερη παρουσία είναι ο ναυπηγικός. Κυβερνητικά στελέχη, αναλυτές του ναυτιλιακού κλάδου, τραπεζίτες, χρηματοδότες, πλοιοκτήτες και εκθέτες από 93 χώρες θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Συνεδρίων και Σεμιναρίων των Ποσειδωνίων που θα γίνουν στα 50.000 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου του Athens Metropolitan Expo προς αναζήτηση νέων επενδυτικών ευκαιριών από τις 2 εως τις 5 Ιουνίου.

 

 

Ποιοι αραβικοί όμιλοι έρχονται στην Αθήνα

 

AL MUFADDAL ENGINEERING & MARINE SERVICES CO

AL SAFINA SECURITY

ARAB HEAVY INDUSTRIES P.L.S.C.

ADAMS SHIP REPAIRS

ATLANTIS MARINE SERVICES

BAHRI DRY BULK

BREEZE TRADING AND SERVICES

CORAL TRADE LINK LLC

DGS MIDDLE EAST MANAGEMENT

DMI DUBAI

DRYDOCKS WORLD LLC

DUBAI DRYDOCK

DUBAI MARITIME CITY AUTHORITY (DMCA)

ELCOME INTERNATIONAL LLC

ENOC INTERNATIONAL SALES LLC

GOLDEN HARBOUR – U.A.E.

GRANADA ENERGY

GRANDWELD SHIPYARDS

J.O (M.E) ENGINEERING L.L.C

MARINETECH MIDDLE EAST

MARITIME & PORTS MIDDLE EAST

MIDEAST SHIP MANAGEMENT LTD.

NABEEL MARINE TRADING LLC

NATIONAL CHEMICAL CARRIERS (NCC)

NICO INTERNATIONAL

OMAN DRY DOCK COMPANY

PEMCO CO LTD

PETROGULF OIL MANUFACTURING LLC

SAIFEE SHIP SPARE PARTS & CHANDLERS LLC

SAUDI ARAMCO

TECHNOMAK MARINE ENGINEERING

THE NATIONAL SHIPPING COMPANY OF SAUDI ARABIA (BAHRI)

THURAYA TELECOMMUNICATIONS COMPANY

TRIANGLE MARINE SERVICES

 

 

Πηγή:www.capital.gr

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης