Νέος Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας ο Σεβ. Μητροπολίτης Άκκρας (Γκάνας) κ. Νάρκισσος


 

 

 

 

 

Ένας από τούς πιο νέους αλλά και ιδιαίτερα ικανούς Μητρποπολίτες, τον Σεβ. Μητροπολίτη Άκκρας (Γκάνας) κ. Νάρκισσο, επέλεξε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄ για να τόν τοποθετήσει στο νευραλγικό πόστο του Πατριαρχικού Επιτρόπου στην Αλεξάνδρεια.

 

 

 

 

Ο κ. Νάρκισσος, προέρχεται από την Ιορδανία. Μεταβαίνοντας στην Ελλάδα, για πολλά χρόνια υπηρέτησε την Εκκλησία της Ελλάδος και πριν από λίγα χρόνια ενετάχθη στο ιεραποστολικό Πατριαρχείο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, όπου ως κληρικός υπηρέτησε στην Αλεξάνδρεια, πριν εκλεγεί Μητροπολίτης Νουβίας (Σουδάν) και στη συνέχεια Άκκρας (Γκάνας).

 

 

 

 

Καθότι η μητρική του γλώσσα είναι η αραβική αλλά και με δεδομένο ότι τα πολλά χρόνια προσφοράς του και έργου του στην Ελλαδική Εκκλησία τόν έχουν κάνει άριστο γνώστη της ελληνικής γλώσσας, αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας και φυσικά και του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου στους αραβόφωνους φορείς.

 

 

 

 

Η θέση του θα είναι σημαντική, γιατί θα εκπροσωπεί τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο στην Αλεξάνδρεια, ενώ θα είναι και ο Διευθυντής των οικονομικών του Πατριαρχείου, συμβάλλοντας και στην καλύτερη διοργάνωση των Διοικητικών Υπηρεσιών και του έργου του Παλαίφατου Πατριαρχείου.

 

 

 

 

Ο κ. Νάρκισσος διαδέχεται τον Σεβ. Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, ο οποίος από το περασμένο έτος αναβαθμίστηκε σε Γενικό Πατριαρχικό Επίτροπο.  

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι τον διορισμό του νέου Πατριαρχικού Επιτρόπου στην Αλεξάνδρεια ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β΄, κατά την Πατριαρχική Θείας Λειτουργίας και την τελετή της Ύψωσης  του Τιμίου Σταυρού, στον Πατριαρχικό ναό του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, όπου λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, έδωσε το διορισμό στο νέον Πατριαρχικό Επίτροπο, και μίλησε για το έργο του Μητροπολίτου Άκκρας.

 

 

 

 

Από την πλευρά του, ο νέος Επίτροπος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, «υποσχόμενος ότι θα καταβάλλει άοκνες προσπάθειες για να φέρει εις πέρας τα νέα του καθήκοντα, όπως έπραξε και κατά τα έτη της αρχιερατικής του διακονίας στις Ιερές Μητροπόλεις Νουβίας και Άκκρας», όπως αναφέρει σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και αντήλλαξε μετά του Μακ. Πατριάρχου  αναμνηστικά δώρα.

 

 

 

 

Εν συνεχεία, ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής του Αγίου Σάββα, Θεοφ. Επίσκοπος Ναυκράτιδος κ. Μελέτιος παρέθεσε δεξίωση στο Αρχονταρίκι της Μονής προς τιμήν του νέου Πατριαρχικού Επιτρόπου, διαβεβαιώνοντάς τον εκ μέρους της Πατριαρχικής Αυλής ότι θα συνεργαστούν άπαντες οι Κληρικοί της Ι. Αρχιεπισκοπής Αλεξανδρείας  με σύμπνοια και σύμφωνα με τις υποδείξεις του Σεβ. Πατριαρχικού Επιτρόπου και τού προσέφερε τιμητικά ένα αρχιερατικό εγκόλπιο.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης