Τί έγραψε ο Αιγυπτιακός τύπος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στις ελληνικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου


Εκτενή δημοσιεύματα αφιέρωσε ο αιγυπτιακός τύπος για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες κοινοβουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα, όπου τον έφερε στην κυβέρνηση με τη στήριξη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

 

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΛ ΑΧΡΑΜ»

 

 

Αναλυτικότερα, η μεγάλης κυκλοφορίας έγκυρη και έγκριτη εφημερίδα «Αλ Αχράμ», σε ανταπόκριση του κ. Abdul-Sattar Barakat από την Αθήνα, επισημαίνονται οι δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, στην πλατεία Κλαυθμώνος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, δια των οποίων ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό γιατί έδωσε μια καθαρή εντολή τετραετίας, για να  ξεμπερδέψει η χώρα με τη φαυλότητα και το καθεστώς της διαφθοράς, όπως τόνισε ο ίδιος.

Σημειώνονται επίσης και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Manfred Weber, δια των οποίων επισημάνθηκε η ανάγκη, να εφαρμόσει η Ελλάδα τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί, τηρώντας τους κανόνες του ευρωπαϊκού παιχνιδιού και στηρίζοντας την πορεία των μεταρρυθμίσεων.

 

 

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Η «AL SHOROUK»

 

 

Από την πλευρά της, η εφημερίδα «Al-Shorouk», σε δημοσίευμα με τίτλο: «Αλέξης Τσίπρας: Κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού», επισημαίνει ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ο πρώτος Πρωθυπουργός της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Ευρώπη, κατόρθωσε να επιβάλει τον εαυτό του την Κυριακή ως κυρίαρχο του πολιτικού παιχνιδιού στην Ελλάδα, μετά την εκλογική νίκη που του παρείχε μια δεύτερη ευκαιρία για να οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο χαρισματικός ηγέτης κέρδισε το στοίχημα με την υπόσχεση να εφαρμόσει τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις που ζητούνται από τη χώρα, παρά την απογοήτευση μεγάλου τμήματος των ψηφοφόρων, μετά τη συμφωνία για το νέο σχέδιο διάσωσης.

Με την ψυχραιμία και τις πολιτικές του ικανότητες, ο κ. Τσίπρας κατόρθωσε να κερδίσει το σεβασμό σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Στην προεκλογική του εκστρατεία, που είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα, υποσχέθηκε μια νέα Ελλάδα, που θα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μακριά από την κηδεμονία και τη διαφθορά.

Η ίδια εφημερίδα παρακολουθεί τις εξελίξεις στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό σε δεύτερο δημοσίευμα με τίτλο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις ελληνικές εκλογές», όπου αναφέρεται στη νίκη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς για δεύτερη φορά εντός 9 μηνών, τις διαδικασίες σχηματισμού της νέας Κυβέρνησης από τον κ. Τσίπρα, αλλά και την ενίσχυση της θέσης του νέο-ναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής. 

Εξάλλου, η εφημερίδα «Al-Hayat» αναφέρεται στα βήματα του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα για το σχηματισμό κυβέρνησης, αφού με τις εκλογές κέρδισε τρία στοιχήματα: να επαναφέρει το κόμμα του στην εξουσία, να σχηματίσει εκ νέου συνασπισμό με τους ΑΝΕΛ και να απαλλαγεί εντελώς από την αντι-μνημονιακή πτέρυγα του κόμματός του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι η αποστολή αυτής της κυβέρνησης δεν θα είναι εύκολη, καθώς αναμένεται να ξεκινήσει γρήγορα την εφαρμογή της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τους πιστωτές τον περασμένο Ιούλιο, με τις αυξήσεις φόρων, τις μεταρρυθμίσεις  στο Δημόσιο και την απελευθέρωση της αγοράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τοποθετήσει την αναδιάρθρωση του χρέους στην κορυφή του προγράμματός του, θέμα που άρχισε να τίθεται στην Ευρωζώνη τους τελευταίους μήνες. Αν και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποστηρίζει μια μείωση του χρέους, για την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη, η Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τώρα μιλά μόνο για αναδιάρθρωση του χρέους.

Αναφέρονται τα συγχαρητήρια μηνύματα που έλαβε ο κ. Τσίπρας από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz, τον Γάλλο πρόεδρο François Hollande, τον Καγκελάριο της Αυστρίας Werner Faymann, καθώς και από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα να συνεχισθεί η ενεργή συνεργασία και ο εποικοδομητικός  διάλογος με την Αθήνα.

Κατά το δημοσίευμα, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία,  χώρες που πλήττονται από την κρίση και προετοιμάζονται για εκλογές τους επόμενους μήνες.

 

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «AL WAFD»

 

 

Τέλος, η εφημερίδα «Al-Wafd» επικεντρώνεται στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, διά των οποίων διαβεβαίωσε ότι η ανάκαμψη από την κρίση δεν μπορεί να έρθει με τρόπο μαγικό, αλλά μπορεί να έρθει μέσα από έναν αγώνα σκληρό με πολλή δουλειά.

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης