Ο Αυστραλο-Αιγυπτιακός διάλογος στους φιλόξενους χώρους της ΕΕΑΜΑ, των Αιγυπτιωτών της Μελβούρνης στην Αυστραλία


Ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, τον «Αυστραλο-Αιγυπτιακό διάλογο», φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της η Ένωση Αιγύπτου και Μέσης Ανατολής (ΕΕΑΜΑ), στις 29 Σεπτεμβρίου, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

 

Τους εκπροσώπους των δύο πλευρών και τους υψηλούς προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Πρόεδρος της ΕΕΑΜΑ κ. Νίκος Καραγιάννης και ο Αντιπρόεδρος κ. Αντώνης Κολλύβας, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

Το δυναμικό παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δρ Μιχάλης Μιχαήλ Senior Research Fellow και Αναπληρωτής Διευθυντής του Κέντρου του Διαλόγου στο Πανεπιστήμιο La Trobe της Μελβούρνης Αυστραλίας, μαζί με Διπλωμάτες, μελετητές, Φορείς χάραξης της πολιτικής, διαμορφωτές της κοινής γνώμης και εκπροσώπους από τον εμπορικό και βιομηχανικό κόσμο.

 

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν ο Πρέσβης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αυστραλία Δρ Hasan El Laithy, η κα Μαρία Βαμβακινού, ομοσπονδιακή πολιτικός για το Calwell, (η πρώτη γεννημένη Ελληνίδα που εκλέγεται στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας), ο Επίσκοπος Anba Suriel της Επισκοπής της Μελβούρνης για την Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία, ο Ιμάμης Rial Galil του Ισλαμικού Συμβουλίου της Βικτώριας και ο κ. Μohamed Sabreen αρχισυντάκτης της Αιγυπτιακής εφημερίδας «Αl Ahram».

 

Ήταν ένας ιδιαίτερα σημαντικός διάλογος από όλους για την αγαπημένη Αίγυπτο, την «Misr, Umm al Dunia», όπως λένε στη Χώρα του Νείλου την «Αίγυπτος, τη Μητέρα του κόσμου».

 

Σύμφωνα με τον Δρ Μιχάλη Μιχαήλ, υπάρχει η σκέψη να πραγματοποιηθεί ο 2ος Διάλογος στην Αίγυπτο.

 

 

Ρεπορτάζ με στοιχεία που μας απέστειλε η Αιγυπτιώτισσα Angela Plowman Κωνσταντινίδη, σε μετάφραση Γιώργου Κυπραίου

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης