Ο Καϊρινός Γιάννης Νικολάκης, νέος προπονητής της Κυπριακής εθνικής ομάδας γυναικών στην πετόσφαιρα


 

 

 

 

Μεγάλη τιμή και πρόκληση χαρακτηρίζει ο καταξιωμένος Αιγυπτιώτης και καϊρινός προπονητής Γιάννης Νικολάκης την πρόσληψή του στην Κυπριακή Εθνική ομάδα γυναικών στην πετόσφαιρα με στόχο να την οδηγήσει σε νέες επιτυχίες.

 

 

 

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Κύπρου μίλησε λίγες ημέρες μετά την πρόσληψή του στο οικοδόμημα της Εθνικής Γυναικών στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ.

 

 

 

«Είναι τιμή και πρόκληση η ανάληψη της Εθνικής ομάδας Γυναικών της Κύπρου. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΚΟΠΕ δρ Μιχάλη Κρασιά και το Διοικητικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη που με περιβάλλουν και θα κάνω το παν εγώ και οι συνεργάτες μου για να συνεχίσουμε το έργο του προκατόχου μου Πέτρου Πατσιά τον οποίο θα έχουμε μαζί μας ως τεχνικό διευθυντή», ήταν το αρχικό του σχόλιο.

 

 

 

Κόουτς ποιοι είναι οι πρώτοι στόχοι;

 

 

 

«Πρώτος στόχος είναι να  συνεχίσουμε την πορεία που χάραξε το προηγούμενο τεχνικό τιμ και να φέρουμε όλους όσους ασχολούνται με το βόλεϊ και ειδικά το γυναικείο κοντά μας αφού δεν περισσεύει κανείς κοντά σε αυτή την προσπάθεια που ξεκινούμε. Υπάρχουν στέρεες βάσεις και θα γίνει προσπάθεια να  συνεχιστούν».

 

 

 

Με ποιον τρόπο θα προετοιμαστούμε ενόψει Μεσογειακών Αγώνων;

 

 

 

«H Εθνική Γυναικών θα συμμετάσχει στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα στην Ισπανία. Για το λόγο αυτό θα αρχίσουμε από τον Απρίλιο και μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου την προετοιμασία για να φανούμε ανταγωνιστικοί και να τιμήσουμε επάξια την Κύπρο απέναντι σε σπουδαίες ομάδες όπως Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία κ.α.» (σ.σ. Σημειώνεται ότι οι κληρώσεις των ομαδικών αθλημάτων θα γίνουν στις 09 Μαϊου).

 

 

 

Σε ποια βάση θα τεθούν τα αναπτυξιακά προγράμματα;

 

 

 

«Έρχομαι στην Κύπρο στις αρχές Απριλίου και θα τα βάλουμε όλα  κάτω  με τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας με σκοπό να βάλουμε τις βάσεις  για τη συνέχεια των αναπτυξιακών προγραμμάτων από τις Νεάνιδες μέχρι τις Παγκορασίδες. Παράλληλα, θα αποφασίσουμε και τη διεξαγωγή προπονητικών κάμπιμγς. Οι Εθνικές δεν περιορίζονται μόνο στις Γυναίκες, αλλά και στις μικρότερες ηλικίες.

 

 

 

Ο Γιάννης Νικολάκης θα βρεθεί στην Κύπρο τον Απρίλιο ώστε να παρακολουθήσει από κοντά τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών Α και Β Κατηγορίας, αλλά και αγώνες Κυπέλλου.

 

 

 

Ποιος είναι:

 

 

 

Ο Γιάννης Νικολάκης είναι πολύπειρος προπονητής με πολλές επιτυχίες σε επίπεδο Γυναικών.

 

 

 

Προέρχεται από 2 ντάμπλ με τον Ολυμπιακό τις σεζόν 2013-14 και 2014-15 ενώ τα κατορθώματά του στο ελληνικό βόλεϊ είναι πολλά και γνωστά καθώς έχει κατακτήσει 7 φορές το Πρωτάθλημα Ελλάδος με 4 διαφορετικές ομάδες (Ολυμπιακός 2, Παναθηναϊκός 2, Παννελήνιος 2, Ιωνικός 1) και 4 φορές το Κύπελλο Ελλάδος (Ολυμπιακός 3, Πανελλήνιος 1).

 

 

 

Επίσης ο κ. Νκολάκης ήταν αυτός που οδήγησε τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού το 2011 στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην ιστορία του τμήματος και είναι ο πρώτος  Έλληνας προπονητής βόλεϊ που εργάστηκε στο εξωτερικό, στον πάγκο της Λοκομοτίβ Μπελιτσέρι (Αζερμπαϊτζάν).

 

 

Εκτός από τις γυναικείες ομάδες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Πανελληνίου και του Ιωνικού ο κ. Νικολάκης έχει εργαστεί ακόμα στις αντρικές ομάδα βόλλευ του Ολυμπιακού και της ΕΑ Πατρών, στις Εθνικές ομάδες Γυναικών και Νεανίδων αλλά και στο Αγ. Σώστη στην ομάδα που ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα.

 

 

 

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ» Κύπρου

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης