Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουΐκ, στην Υπουργική Σύνοδο Ευρωπαϊκής και Αφρικανικής Ένωσης


 

 

 

 

 

 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουΐκ, συμμετείχε στις 21 Ιανουαρίου, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, με βασικό θέμα την προετοιμασία της επερχόμενης Υπουργικής Συνάντησης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αραβικού Συνδέσμου στις Βρυξέλλες (που θα διεξαχθεί στις 4 Φεβρουαρίου).

 

 

Σήμερα, Τρίτη, 22 Ιανουαρίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, θα εκπροσωπήσει, την Ελλάδα στις εργασίες της Υπουργικής Συνόδου ΕΕ- Αφρικανικής Ένωσης, με επίκεντρο τις πολιτικές και οικονομικές πτυχές της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών.

 

 

 

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΦΥΠΕΞ

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ

 

 

 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουΐκ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση στο πλαίσιο συμμετοχής του στη συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ, με θέμα τη συμμετοχή και ενίσχυση των νέων της Αφρικής στη διαμεσολάβηση και πρόληψη κρίσεων στην ήπειρό τους:

 

 

«Ως Ελλάδα, που τα τελευταία δύο χρόνια έχει «τρέξει» στις περισσότερες χώρες της Αφρικής, κυρίως της υποσαχαρικής περιοχής, πρέπει να επισημάνω τα εξής: Εργαλείο για την ανάπτυξη, ειρήνη, και αποτροπή της μετανάστευσης, είναι και η λογική να κρατήσουμε με δουλειές τους νέους στις πατρίδες τους. Όπως και η βελτίωση της θέσης της γυναίκας με παιδεία και δικαίωμα στην εργασία. Με αλλεπάλληλες επισκέψεις, έχω άποψη για τη κατάσταση στην Αφρική. Δεν είναι ήπειρος με γερασμένο πληθυσμό. Απεναντίας, μάλιστα. Οι νέες ηλικίες υπερέχουν. Εκεί πρέπει να επενδύσουμε με όλα αυτά τα χρήματα που κατευθύνονται με εντυπωσιακές ροές, κυρίως στις υποσαχάριες χώρες, από ισχυρά οικονομικά κράτη και Τραπεζικά Ιδρύματα».

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης