Ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Ελ Σίσι


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει την Κυριακή 8 Ιουνίου στην Αίγυπτο για να παραστεί στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου της χώρας Abdel Fattah al-Sisi, ύστερα από πρόσκληση της νέας Αιγυπτιακής Κυβέρνησης, είπε στις 6 Ιουνίου στην Λευκωσία ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

 

 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει εκτάκτως την Κυριακή, 8 Ιουνίου, στην Αίγυπτο για να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Προέδρου της Αιγύπτου.

 

 

Δεδομένου του εξαιρετικά περιορισμένου αριθμού ξένων ηγετών που έχουν προσκληθεί – έχουν προσκληθεί οι αρχηγοί των κρατών των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι αρχηγοί κρατών του αραβικού κόσμου, η προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ και η Κυπριακή Δημοκρατία – (η πρόσκληση) θεωρείται ως απόδειξη των αναβαθμισμένων διμερών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου και του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Δημοκρατία στην περιοχή», κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

 

 

Πηγή: Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Κύπρου στο Κάιρο

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης